smart quality improvements
with a human touch

Klare taal, daar houden wij van.
Vooral als het over complexe regel- en wetgeving gaat.
Als onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector willen we duidelijkheid scheppen en woorden omzetten in daden.
Onze Normanisten helpen je graag op weg.
Met hun uitgebreide ervaring in de voedingssector, diervoedersector, productontwikkeling en kwaliteitsmanagement zijn ze de ideale partner om te adviseren, ondersteunen en op te leiden.
Het uiteindelijke doel: bedrijven voorzien van kennis en expertise, optimalisatie en implementatie zodat ze met voldoende bagage zelfstandig aan de slag kunnen. Van zodra een Normanist overbodig is, heeft hij zijn werk dus goed gedaan.

Ons opleidingsaanbod
september2025
Novel Foods & Clean Label (online)
16 september 2025Organisatie Alimento - OnlineVerpakking en andere materialen in contact met voeding
18 september 2025Organisatie Alimento - Nazareth
Nieuws
Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen
We bewaren levensmiddelen op verschillende manieren: gekoeld, bevroren, diepgevroren of op kamertemperatuur. Elk van deze bewaarmethoden heeft specifieke kenmerken, toepassingen en regels. Wat is nu precies het verschil tussen bevroren en diepgevroren? Hoe ontdooi je producten correct? En waarom is het riskant om ontdooide producten opnieuw in te vriezen? Lees het in deze blog.
Hoe vraag je activiteiten aan bij het FAVV?
Niet alleen als voedselproducent, maar ook als verkoper of transporteur van levensmiddelen moet je activiteiten aanvragen bij het FAVV. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe dat moet. We leggen uit wat er allemaal op een activiteitenfiche staat en wat het verschil is tussen een registratie, een toelating en een erkenning.
Update: Omzendbrief 24/01/2025 FAVV met betrekking tot de bewaartemperatuur en -duur van levensmiddelen in de detailhandel
Deze omzendbrief gaat over toegestane afwijkingen op de wettelijke bewaartemperatuur voor gekookte charcuterie, gepasteuriseerde kazen en verhitte groenten. Lees alles over de update in deze blog.