smart quality improvements

with a human touch

smart quality improvements
Quality speaks Quality speaks

Klare taal, daar houden wij van.
Vooral als het over complexe regel- en wetgeving gaat.
Als onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector willen we duidelijkheid scheppen en woorden omzetten in daden.

Onze Normanisten helpen je graag op weg.
Met hun uitgebreide ervaring in de voedingssector, diervoedersector, productontwikkeling en kwaliteitsmanagement zijn ze de ideale partner om te adviseren, ondersteunen en op te leiden.

Het uiteindelijke doel: bedrijven voorzien van kennis en expertise, optimalisatie en implementatie zodat ze met voldoende bagage zelfstandig aan de slag kunnen. Van zodra een Normanist overbodig is, heeft hij zijn werk dus goed gedaan.

 

Onze aanpak

Wat we doen

De informatiestroom wat betreft regel- en wetgeving in de voedings- en diervoedersector is enorm én complex. Wij gebruiken onze expertise om alles begrijpelijk en toepasbaar te maken. Gebaseerd op jouw bedrijf of specifieke vraag gaan we op zoek naar de juiste ondersteuning. Bring it on!
 • Productontwikkeling

  Een idee uitwerken tot een product? We delen onze kennis bij zowel productontwikkeling als research & development processen.
  Dat kan met advies, opleiding, uitvoering, implementatie en upscaling. Ook insourcing, opleiding van interne medewerkers, hoort hierbij.

 • Opleidingen

  Door het delen van onze gerichte kennis, inzichten en expertise ben je op termijn in staat om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan zowel in jouw bedrijf met een training op maat, door het volgen van e-learnings of via ons open opleidingsaanbod afgestemd op de noden die we in de praktijk ondervinden.

 • Audits & inspecties

  Normanisten zijn getraind om wettelijke en normatieve vereisten af te toetsen aan de praktijk. Ze gaan na of de werking overeenstemt met de voedselveiligheidscultuur en de geldende standaarden, wet- en regelgeving. 

  Hoe kunnen we jou helpen?
 • Outsourcing van werknemers

  Hierbij zijn onze Normanisten tijdelijk deel van de werkplek. Zo kunnen ze binnen de kwaliteitsafdeling de continuïteit van het kwaliteitsmanagementsysteem, het specificatiebeheer of de productveiligheid verzekeren.

AMNorman academy

Ons opleidingsaanbod

Workshops, opleidingen en seminaries georganiseerd door onze experts:

juni

Nieuws

Klanten aan het woord

Ondersteuning kwaliteitssysteem volgens FSSC 22000

In samenwerking met AMNorman houden we ons kwaliteitssysteem steeds op het hoogste niveau en behalen we al jaren het FSSC certificaat met succes!

Alain Tuybens, Cirepa

Cirepa

Begeleiding autocontrolegids G-001 diervoeders

De samenwerking met AMNorman is zeer vlot en vooruitstrevend. Vragen worden duidelijk en overzichtelijk beantwoord. Voorafgaand en tijdens de officiële audit werden we goed begeleid en ondersteund door AMNorman.

Ann-Sophie Cuvelier, Edgard & Cooper

 

E & C

implementatie BRCGS packaging materials

We werkten voor het eerst samen met AMNorman om ons kwaliteitssysteem aan te passen aan de BRCGS Packaging Materials versie 6 norm. We hebben hier heel veel uit geleerd en behaalden mede dankzij hun steun een schitterende AA score op onze audit.

Anja D'hossche, Avamoplast

Avamoplast

Implementatietraject IFS Logistics

We behaalden met succes ons IFS certificaat dankzij de ondersteuning van AMNorman! Een belangrijke milestone voor het team, thx AMNorman!

Serge Gregoir, CEO Eutraco Group

eutraco

Ondersteuning kwaliteitssysteem volgens FSSC 22000

In samenwerking met AMNorman houden we ons kwaliteitssysteem steeds op het hoogste niveau en behalen we al jaren het FSSC certificaat met succes!

Xavier Vanneste, Brouwerij De Halve Maan

De halve maan

Begeleiding IFS Broker

Dankzij de goede en professionele begeleiding van AMNorman bij het opzetten van ons kwaliteitshandboek en het opleiden van ons team, hebben we vlot ons IFS broker certificaat kunnen behalen! #teamwork

Paul Florizoone, Founder & Partner Greenway

Greenway

Doorlichting en vereenvoudiging kwaliteitssysteem

Wij werkten met een uitgebreid gedocumenteerd, praktijkonvriendelijk, kwaliteitshandboek volgens IFS Wholesale/cash&carry norm. We beslisten daarom beroep te doen op de begeleiding van AMNorman om het handboek door te lichten en te vereenvoudigen. Dankzij hun advies op maat en know-how kreeg ons kwaliteitssysteem een vernieuwde input. Het resultaat is een praktijkvriendelijk digitaal kwaliteitshandboek in eigen beheer geworden, dat succesvol her-gecertificeerd werd.

Lucas Deltour, Delgiro

Delgiro

Altijd correct in beoordeling, goed advies en opvolging.

Pascal Delemarre, Bakkerij Delemarre - Zelzate

Bakkerij Delemarre

Ondersteuning autocontrole eisen

Voor ons is het belangrijk dat we als klein bedrijf een makkelijk toegankelijke partner hebben die ons begeleidt in het opstellen van ons kwaliteitshandboek. Die partner vonden we in AMNorman. Gezien de uitstekende service en de klantgerichtheid heeft AMNorman zich bewezen als ideale partner voor ons!

Xavie Battel, zaakvoerster Grano Ladies

xavies

FCA certificatie nevenstromen

We deden beroep op het advies van AMNorman om onze nevenstromen te valoriseren tot diervoeder. AMNorman zette een kwaliteitssysteem op conform de FCA vereisten. 4 maanden na het eerste contact waren we FCA gecertificeerd en konden we onze nevenstromen afzetten als diervoeder, een besparing van 30.000€.

Evi Vanhove, zaakvoerster Aspec, Nieuwerkerken

Aspec

Etikettering veganistische hondenkoekjes

AMNorman staat mij bij om onze veganistische hondenkoekjes van een correcte etikettering te voorzien. 

Helena Dzikanowice , start-up ondernemer Buddy

buddy

Begeleiding IFS certificatie

Dankzij de begeleiding van AMNorman houden we onze IFS certificatie op het hoogste niveau.

John Prinsen, zaakvoerder Jomi, Bekkevoort

Jomi

HACCP training

Heel interessante vorming 'HACCP voor starters'. Er werd voldoende tijd gemaakt om vragen te stellen. We kunnen nu zelf aan de slag!

Anse Van Assche, Vesta vzw

vesta

FSSC 22000 certificatie

De nieuwste versie van de FSSC 22000 werd succesvol geïmplementeerd. AMNorman ondersteunde ons met de opstart van de context- en stakeholderanalyses.

Evelien Vermote, Quality Manager Flaxseed Trading

Flaxseed Trading

Begeleiding IFS Food implementatie en certificatie

Ons IFS certificaat werd in februari 2020 opnieuw met succes verlengd met een score van 98,87%. Dankzij onze operatoren, medewerkers en AMNorman behaalden we dit schitterende resultaat.

Michael Beers, CEO, Ice Factory

Ice Factory

Voorbereiding controle FAVV

De controle door het FAVV in de keuken van ons rusthuis is goed verlopen. De directie was héél tevreden over het eindresultaat. We behaalden dit resultaat dankzij de hulp van AMNorman.

Martine Van Mechelen, Hoofd Voeding Magnolia vzw

Magnolia vzw

GMP+ B8 implementatie

AMNorman ondersteunde ons bij de keuze van een geschikte kwaliteitsstandaard voor onze sector en met de praktische implementatie ervan. We behaalden met succes het GMP+ B8 certificaat productie en handel in petfood.

Yana Van Lathem, Vadigran

Vadigran

Opleiding e-teken en metrologie

De opleiding van AMNorman 'etikettering met e-teken' was zeer interessant en heeft alle verwachtingen ingelost!

Anthony Gysen, ADM Antwerp

ADM

implementatie BRCGS packaging materials

Dankzij de steun van AMNorman staat ons kwaliteitssysteem op punt en hebben we in 2020 ons eerste BRCGS Packaging Materials certificaat behaald.

Pauline Van Acker, Packas

Packas

Ondersteuning nodig?

ondersteuning nodig?