smart quality improvements
with a human touch

Klare taal, daar houden wij van.
Vooral als het over complexe regel- en wetgeving gaat.
Als onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector willen we duidelijkheid scheppen en woorden omzetten in daden.
Onze Normanisten helpen je graag op weg.
Met hun uitgebreide ervaring in de voedingssector, diervoedersector, productontwikkeling en kwaliteitsmanagement zijn ze de ideale partner om te adviseren, ondersteunen en op te leiden.
Het uiteindelijke doel: bedrijven voorzien van kennis en expertise, optimalisatie en implementatie zodat ze met voldoende bagage zelfstandig aan de slag kunnen. Van zodra een Normanist overbodig is, heeft hij zijn werk dus goed gedaan.

Ons opleidingsaanbod
april2023
Allergenen in een kinderdagverblijf
17 april 2023Sint-Denijs-WestremGezonde voeding in kinderdagverblijven
20 april 2023Sint-Denijs-Westrem
Nieuws
- 28 March 2023 | food
Nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen
Op 12/02/2023 en 13/03/2023 publiceerde het FAVV een nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen.
Wat is het doel van deze omzendbrief? Welke criteria worden gehanteerd? Hoe wordt een houdbaarheidsstudie uitgevoerd? En hoe kan AMNorman jou ondersteunen? - 27 Februari 2023 | food
IFS Global Markets Food versie 3
Op 31 januari 2023 werd de nieuwe versie van IFS Global Markets gepubliceerd. De IFS Global Markets norm werd ontwikkeld voor kleinere bedrijven, als mogelijke opstap naar het IFS Food certificaat.
- 20 Februari 2023 | food
‘Te gebruiken tot’ of ‘ten minste houdbaar tot’?
Wat is het verschil tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’?
We krijgen regelmatig vragen over de houdbaarheidsdata op een etiket van een voorverpakt product. De fabrikant is verplicht om op elk levensmiddel een houdbaarheidsdatum te plaatsen. Hierin bestaat een onderscheid tussen ‘ten minste houdbaar tot (THT)’ of ‘te gebruiken tot (TGT)’.
Wanneer gebruik ik ‘THT’ en wanneer ‘TGT’? Is een houdbaarheidsdatum altijd verplicht? En wat met vermelding van tijd en temperatuur?
Klanten aan het woord
Ondersteuning nodig?
