AMNorman is een toonaangevende onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner.

Certificatie

AMNorman is Qfor gecertificeerd.

Dit is een waardemeter voor de kwaliteit van opleidings- en raadgevende instellingen. Het Qfor-kwaliteitscertificaat wordt toegekend aan wie voldoet aan strikte kwaliteitsnormen en is gebaseerd op een tevredenheidsstudie bij onze klanten, onafhankelijk uitgevoerd door derden.

Qfor certificatie is bovendien een vereiste om als Alimento erkende onderneming opleiding en advies te kunnen verstrekken. Hierdoor kunnen bedrijven werkzaam in de paritaire comités 118 (arbeiders uit de voedingsindustrie) en 220 (bedienden uit de voedingsindustrie) genieten van subsidies voor opleiding en advies door AMNorman gegeven.

Download hier het certificaat.

 

AMNorman is ISO 9001 gecertificeerd.

Download hier het certificaat.

 

AMNorman is Laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2024.

Bij AMNorman hechten we groot belang aan duurzaamheid. Daarom hebben we het Voka Duurzaamheidscharter geïmplementeerd. Dit charter helpt ons om concrete stappen te zetten naar een duurzamere bedrijfsvoering, waarbij we rekening houden met mens, milieu, maatschappij en economie. Zo dragen we actief bij aan een betere toekomst voor iedereen. 

Ons duurzaamheidsbeleid steunt op enkele sterke assen die tijdens de audit naar boven kwamen:

 • "Een sterke cultuur die toelaat om jullie medewerkers langdurig aan jullie te verbinden, met een focus op ontwikkeling van talenten en participatie in de onderneming!"
 • "Samen met jullie medewerkers op zoek gaan naar manieren hoe jullie in jullie dagelijkse werking jullie footprint kunnen minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de elementen die ervoor zorgen dat klanten vlot bediend kunnen worden."
 • "Het versterken van bewustzijn bij al jullie stakeholders over de thema's waar jullie expert in zijn (zoals duurzame verpakkingsmaterialen), zodat jullie stakeholders jullie kennis maximaal kunnen omzetten in impact."

VCDO

Missie

Als onafhankelijke Vlaamse competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector willen we graag duidelijkheid scheppen en praktijkgericht te werk gaan. Met andere woorden, de complexe regel- en wetgeving omzetten naar gebruiksvriendelijke werkwijzen op maat van jouw bedrijf.  

Ons uiteindelijke doel: bedrijven voorzien van voldoende kennis en expertise, optimalisatie en implementatie zodat ze met voldoende bagage zelfstandig en op lange termijn aan de slag kunnen.

AMNorman - Missie

Visie

 • We leveren maatwerk met respect voor het DNA, de cultuur en de werkwijze van jouw bedrijf.
 • Efficiëntie is de rode draad doorheen al onze diensten.
 • In een volgende fase — en als jij dit verkiest — zorgen we ervoor dat je het systeem op termijn onafhankelijk kan gebruiken.
 • De focus ligt op opleiding van de betrokken medewerkers. Bovendien bezorgen we alle documenten die we ontwikkelden in bewerkbare formats.
 • De mens staat centraal en is de belangrijkste factor om resultaatgerichte kwaliteitssystemen te implementeren. Coaching, opleiding en overleg zijn dus cruciaal.
 • Door integratie van kwaliteitsmanagement in alle processen garanderen wij betere commerciële resultaten
 • Eenvoud en transparantie zijn de basis van een vlotte integratie.
 • Onze Normanisten zijn van goudwaarde. Daarom kiezen we voor langdurige samenwerkingen en investeren we in opleiding. Zo vormen we polyvalente consultants met elk hun eigen expertise.
 • Continuïteit, veelzijdigheid en competentie zijn kenmerkende factoren voor onze kwalitatieve dienstverlening.
 • Betrokkenheid van medewerkers staat hoog aangeschreven. De toekomst van onze onderneming samen vormgeven, daar gaan we voor.
 • We geloven in ondernemers. Jonge bedrijven en start-ups kunnen op onze volledige steun rekenen.
 • Quality speaks on your behalf. In alles wat we doen staat de kwaliteit voorop. Onze Normanisten kennen hun vak en laten niks aan het toeval over. Hun expertise garandeert kwaliteit van advies tot uitvoering.

Waarden

Passie en drive

Het hart staat voor passie en symboliseert de vastberadenheid en liefde voor het werk.

Respect, wederzijds vertrouwen en integriteit

De hexagon staat symbool voor oprechtheid, waarheid, verbinding en betrouwbaarheid. Het symboliseert de betrouwbare en hechte groep die AMNorman is.

Zin voor verantwoordelijkheid

Het tandwiel definieert de zin voor verantwoordelijkheid die iedere medewerker van AMNorman voelt om de ‘machine’ te laten draaien zodat de klant een goede en professionele dienstverlening ervaart.

Lid van     

Flanders Food          Voka oostvlaanderen         pack4food         be -sup         febev 

 

Together with Quality Coaching

Om onze dienstverlening te optimaliseren, gingen we in zee met Quality Coaching. Dat betekent meer expertise, een ruimer dienstenaanbod en nog betere begeleiding. Voor alle kwaliteits- en voedselveiligheidsvraagstukken kan je vanaf nu bij ons terecht. Win-win!

De keuze voor Quality Coaching is zeer bewust. Beide bedrijven hebben diepgaande complementaire expertises en geloven bovendien in dezelfde aanpak: het bieden van uitstekende kwaliteit en een werkwijze die gericht is op mensen, niet op systemen. Ook kiezen we lokale verankering boven een internationale samenwerking. 

AMNorman en Quality Coaching slaan dus de handen in elkaar. We blijven als aparte organisaties fungeren mét behoud van onze eigenheid en aanpak, maar zullen elkaar versterken. Samengevat, 1+1=3.

Trends Gazellen 2024

Gepassioneerd en gedreven brengen we dagelijks kennis over om anderen te inspireren en mobiliseren over alles wat betreft regel- en wetgeving in de voedings- en diervoedersector. 

Dat deden we ook in 2023 en hiervoor werden we door Trends, voor de tweede keer genomineerd voor de Trends Gazellen (plaats 38, in 2023 plaats 69).

De Gazellen zijn een erkenning voor snelgroeiende bedrijven die een positieve invloed hebben op het ondernemingsklimaat in hun regio 🏆

Meer weten over de Trends Gazellen 2024? Lees er alles over op trendsgazellen.be

Trends gazellen 2024

Hoe kunnen we jou helpen?

Hoe kunnen we jou helpen?