feed
- 17 Juli 2023 | feed
Codering van kruiden in diervoeders
Kruiden in diervoeders kunnen in verschillende vormen aanwezig zijn: vermalen, gedroogd, als extract, enzovoort. Vaak is het onduidelijk hoe deze diervoeders correct moeten worden gelabeld op het etiket. Gaat dit nu om een voedermiddel of toevoegingsmiddel? Dat en nog veel meer ontdek je in deze blog.
- 04 Juni 2023 | feed
Regelgeving export naar derde landen
Exporteren vanuit België naar niet-EU-landen kan een uitdaging zijn. Sommige landen leggen beperkingen op omtrent de import van bepaalde producten of vereisen specifieke exportvergunningen.
In deze blog kom je meer te weten over enkele specifieke voorwaarden en ontdek je wat de recente wijzigingen in de varkensindustrie inhouden.
- 11 mei 2023 | feed
Gefermenteerde granen als voedermiddel
Granen zoals tarwe, rogge en gerst zijn gekende en toegelaten diervoedermiddelen, maar wat met gefermenteerde granen?
Gisting/fermentatie is een goedgekeurd procedé 28 uit deel B van de catalogus van voedermiddelen.
Lees alle belangrijke info over gefermenteerde granen in onze nieuwste blog en ontdek hoe je deze correct kan weergeven op etiketten.
- 31 augustus 2022 | feed
Feed labelling: Europa vs. USA. zoek de 5 verschillen
Exporteer je diervoeders vanuit Europa naar de USA?
Hou dan rekening met de specifieke vereisten voor labelling, want die kunnen verschillend zijn van de Europese richtlijnen.De 5 grootste verschillen en belangrijkste tips lees je in deze blog.
- 14 Juni 2022 | feed
Beursbezoek ‘Global Feed Safety Summit’
Begin april verzamelden tal van bedrijven en vertegenwoordigers uit de diervoedersector in het congrescentrum van Berlijn voor de ‘Global Feed Safety Summit’. Een terugkerend event georganiseerd door GMP+ international en ALL ABOUT FEED. Het doel van deze summit: uitwisselen van ideeën en visies, samenbrengen van sleutelpersonen en bepalen van de toekomst in de diervoedersector. Ook Normanist Ruben was erbij en schreef zijn bevindingen neer in deze blog.
- 11 April 2022 | food
Wat zijn remstoffen en hoe worden ze gedetecteerd in rauwe melk?
Op 15 december 2021 publiceerde FAVV een omzendbrief omtrent sneltesten en microbiologische inhibitortesten voor de detectie van antibioticaresten in rauwe melk. Hierin staan een aantal wijzigingen die ingaan vanaf 01/07/2023.
- 12 augustus 2021 | feed
Het licht op groen voor dier- en insectenmeel
Het Europees Parlement gaf recent groen licht voor het gebruik van dier- en insectenmeel als diervoeders. Een beslissing die verschillende voordelen met zich meebrengt voor producenten van diervoeders: de import van eiwitgrondstoffen zal afnemen (die is sterk aanwezig in diermeel), het is een vorm van kringlooplandbouw (en dat is duurzaam), en het vormt daarnaast mogelijks een interessant kostenplaatje omdat de kostprijs van mengvoeders kan zakken door het gebruik van diermeel.
- 16 januari 2020 | feed
Trending in 2020: ‘Verband ohne lebensmittel ohne gentechnik’ of VLOG
Bij de start van het nieuwe jaar delen wij graag onze eerste trend. In Duitsland pakten een aantal retailers uit met een nieuw certificaat: VLOG.
- 25 Juli 2019 | feed
Toevoegingsmiddelen diervoeders
Europese verordening 1145/2017 van 8 juni 2017 beschrijft het uit de handel nemen van verschillende toevoegingsmiddelen voor diervoeders. Deze verordening geeft aan dat mengvoeders en voedermiddelen die geproduceerd zijn met toevoegingsmiddelen zoals beschreven in de verordening nog op de markt mochten gebracht worden tot 19 juli 2019.