Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet
  • en
  • nl

Main navigation

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

kwaliteitsmanagement

Kruimelpad

  • Home
  • Blog
  • Current: kwaliteitsmanagement
  • Alle artikels
  • kwaliteitsmanagement
  • food
  • labelling
  • packaging
  • product development
  • feed
  • meat
  • logistics
  • cases
  • Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen
    02 Juli 2025 | food

    Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen

    We bewaren levensmiddelen op verschillende manieren: gekoeld, bevroren, diepgevroren of op kamertemperatuur. Elk van deze bewaarmethoden heeft specifieke kenmerken, toepassingen en regels. Wat is nu precies het verschil tussen bevroren en diepgevroren? Hoe ontdooi je producten correct? En waarom is het riskant om ontdooide producten opnieuw in te vriezen? Lees het in deze blog.

    Lees meer
  • Hoe vraag je activiteiten aan bij het FAVV?
    02 Juni 2025 | kwaliteitsmanagement

    Hoe vraag je activiteiten aan bij het FAVV?

    Niet alleen als voedselproducent, maar ook als verkoper of transporteur van levensmiddelen moet je activiteiten aanvragen bij het FAVV. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe dat moet. We leggen uit wat er allemaal op een activiteitenfiche staat en wat het verschil is tussen een registratie, een toelating en een erkenning.

    Lees meer
  • IFS Wholesale and Cash & Carry versie 3
    15 januari 2025 | kwaliteitsmanagement

    IFS Wholesale and Cash & Carry versie 3

    In november 2024 werd versie 3 van de IFS Wholesale en Cash & Carry-standaard gelanceerd. Deze update introduceert belangrijke wijzigingen op het gebied van certificering, vereisten en toepassingsgebied. In deze blog leest u wat de standaard inhoudt, wie ervoor in aanmerking komen, de belangrijkste veranderingen en wanneer versie 3 van kracht wordt.

    Lees meer
  • Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid
    09 januari 2025 | food

    Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid

    Voedselveiligheid gaat verder dan regels. Het draait om een gedeelde cultuur waarin voedselveiligheid als kernwaarde wordt gezien. Een sterke voedselveiligheidscultuur (FSC) verbetert niet alleen de veiligheid, maar versterkt ook vertrouwen en efficiëntie. Ontdek hoe je FSC binnen jouw organisatie kunt opbouwen en versterken.

    Lees meer
  • Outsourcing
    05 September 2024 | kwaliteitsmanagement

    De bewuste keuze voor outsourcing

    Outsourcing is een actueel thema binnen kwaliteitsafdelingen, vooral nu personeelstekorten toenemen en vacatures moeilijk ingevuld raken. Normanist Veerle neemt je mee in haar kijk op outsourcing.

    Lees meer
  • IFS broker versie 3.2
    18 April 2024 | kwaliteitsmanagement

    IFS broker versie 3.2

    In februari 2024 werd IFS Broker versie 3.2 gelanceerd. Deze norm focust op bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en beoordeelt de processen van de tussenhandelaren in de toeleveringsketen.

    Lees meer
  • Amendement ISO & klimaatverandering
    07 March 2024 | kwaliteitsmanagement

    Nieuwe aanvullingen voor ISO normen laten bedrijven anticiperen op klimaatverandering

    De gevolgen van klimaatverandering maken het een prangend onderwerp dat vandaag en in de verdere toekomst steeds hoger op de agenda zal komen te staan van bedrijven. Om bedrijven te laten anticiperen op deze uitdagingen zijn op 23 februari voor 31 managementsysteemnormen nieuwe amendementen geïntroduceerd die zonder transitieperiode gelden.

    Lees meer
  • BRCGS 9
    22 March 2022 | kwaliteitsmanagement

    BRCGS 9: te verwachten wijzigingen

    BRCGS-normen zijn onderhevig aan verandering om de consument nóg beter te beschermen. Zo verscheen recentelijk een draftversie van BRCGS 9 met daarin wijzigingen om de voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur te optimaliseren. In afwachting van de officiële publicatie vatten we de te verwachten wijzigingen voor jou samen.

    Lees meer
  • BIO
    17 December 2021 | kwaliteitsmanagement

    Nieuwe bio wetgeving

    Vanaf 1 januari 2022 is er een nieuwe BIO wetgeving van toepassing, Verordening 2018/848. De vorige verordening (834/2007) die dateert van 2009 wordt hierdoor vervangen. Benieuwd naar de wijzigingen? Lees dan zeker verder...

    Lees meer
  • cadmium, lood
    02 September 2021 | kwaliteitsmanagement

    Lager toegestane maximumgehalten voor cadmium en lood in diverse levensmiddelen

    Wist je dat cadmium en lood, twee toxische én kankerverwekkende stoffen, via onze voeding in ons lichaam terecht komen? De Europese Commissie besliste dan ook om de maximumgehalten van deze stoffen in levensmiddelen (voornamelijk groenten, fruit en babyvoeding) te verlagen.
    Geïntrigeerd? Kom meer te weten over de bewuste stoffen en het ingrijpen van de Europese Commissie via onze blog.

    Lees meer

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • Volgende pagina Next ›
  • Laatste pagina last

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Together with Quality Coaching

 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Footer menu

  • Disclaimer & privacy policy
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2025 - All rights reserved - by