Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet
  • en
  • nl

Main navigation

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

food

Kruimelpad

  • Home
  • Blog
  • Current: food
  • Alle artikels
  • kwaliteitsmanagement
  • food
  • labelling
  • packaging
  • product development
  • feed
  • meat
  • logistics
  • cases
  • Omzendbrief 24/01/2025 FAVV met betrekking tot de bewaartemperatuur en -duur van levensmiddelen in de detailhandel
    23 mei 2025 | food

    Update: Omzendbrief 24/01/2025 FAVV met betrekking tot de bewaartemperatuur en -duur van levensmiddelen in de detailhandel

    Deze omzendbrief gaat over toegestane afwijkingen op de wettelijke bewaartemperatuur voor gekookte charcuterie, gepasteuriseerde kazen en verhitte groenten. Lees alles over de update in deze blog.

    Lees meer
  • Omgevingsmonitoring: Voorkom besmettingen met een slim staalnameplan
    11 Februari 2025 | food

    Omgevingsmonitoring: Voorkom besmettingen met een slim staalnameplan

    Vanaf 7 maart 2025 is de module GM4 ”Beheersing van omgevingspathogenen in voedingsindustrie” verplicht voor alle autocontrolegidsen. In deze blog leggen we uit hoe omgevingsmonitoring besmettingen kan detecteren en voorkomen. Welke soorten staalnames bestaan er en wanneer neem je deze het best?

    Lees meer
  • Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid
    09 januari 2025 | food

    Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid

    Voedselveiligheid gaat verder dan regels. Het draait om een gedeelde cultuur waarin voedselveiligheid als kernwaarde wordt gezien. Een sterke voedselveiligheidscultuur (FSC) verbetert niet alleen de veiligheid, maar versterkt ook vertrouwen en efficiëntie. Ontdek hoe je FSC binnen jouw organisatie kunt opbouwen en versterken.

    Lees meer
  • Waterkwaliteit in de levensmiddelensector: wat jij moet weten
    29 augustus 2024 | food

    Waterkwaliteit in de levensmiddelensector: wat jij moet weten

    Kom alles te weten over belangrijke wijzigingen in de wetgeving betreffende de controle op de kwaliteit van water in de levensmiddelensector.

    Lees meer
  • E 267
    03 Oktober 2023 | food

    Nieuw E-nummer: gebufferde azijn

    Als gevolg van de positieve beoordeling van de EFSA heeft het additief gebufferde azijn een eigen E-nummer gekregen: E 267.

    Lees meer
  • FSSC
    11 Juni 2023 | food

    FSSC 22000: versie 6

    FSSC 22000 is een GFSI-erkende standaard. Het is een internationaal erkend certificeringsschema dat de veiligheid en kwaliteit van voedingsproducten waarborgt.
    Op 31 maart 2023 werd versie 6 van deze standaard gepubliceerd.

    👉 Wat is er gewijzigd in versie 6?
    👉 Vanaf wanneer gaan deze wijzigingen in?

    Lees meer
  • verordening levensmiddelen
    25 mei 2023 | food

    Nieuwe verordening maximumgehalten aan verontreinigingen in levensmiddelen

    Op 5 mei 2023 is Verordening (EU) 2023/915 van de Europese Commissie inzake ‘Maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1881/2006’ gepubliceerd.

    Waarom was een nieuwe verordening nodig?
    Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
    Vanaf wanneer is deze nieuwe verordening van toepassing?

    Lees meer
  • IFS
    25 April 2023 | food

    IFS food - versie 8

    NIEUW - IFS Food versie 8

    Recent werd IFS Food versie 8 gepubliceerd.

    Wat is IFS Food certificatie? Wat houden de wijzigingen van IFS Food versie 8 in? Vanaf wanneer is IFS food versie 8 van toepassing?

    Je leest er alles over in onze nieuwste blog!

    Lees meer
  • Acrylamide
    16 April 2023 | food

    Acrylamide: risicobeperkende maatregelen

    We doen het allemaal wel eens, ons brood of frietjes net iets langer verwarmen om een heerlijk bruine kleur te bekomen. Toch is het in sommige gevallen niet altijd goed voor de gezondheid.
    Wanneer zetmeelrijk voedsel wordt blootgesteld aan temperaturen boven de 120 graden kan de chemische stof acrylamide ontstaan. Deze stof wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie echter als “mogelijk kankerverwekkend” beschouwd. Daarom is sinds 11 april 2018 Verordening 2017/2158 omtrent de risicobeperkende maatregelen en referentieniveaus voor de reductie van acrylamidegehalten in levensmiddelen in voege.

    Lees meer
  • Listeria monocytogenes
    28 March 2023 | food

    Nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen

    Op 12/02/2023 en 13/03/2023 publiceerde het FAVV een nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen.
    Wat is het doel van deze omzendbrief? Welke criteria worden gehanteerd? Hoe wordt een houdbaarheidsstudie uitgevoerd? En hoe kan AMNorman jou ondersteunen?

    Lees meer

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Volgende pagina Next ›
  • Laatste pagina last

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Together with Quality Coaching

 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Footer menu

  • Disclaimer & privacy policy
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2025 - All rights reserved - by