Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet
  • en
  • nl

Main navigation

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet

food

U bent hier

  • Home
  • Blog
  • food
  • Alle artikels
  • kwaliteitsmanagement
  • food
  • labelling
  • packaging
  • product development
  • feed
  • meat
  • logistics
  • cases
  • Listeria monocytogenes
    28 March 2023 | food

    Nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen

    Op 12/02/2023 en 13/03/2023 publiceerde het FAVV een nieuwe omzendbrief omtrent Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen.
    Wat is het doel van deze omzendbrief? Welke criteria worden gehanteerd? Hoe wordt een houdbaarheidsstudie uitgevoerd? En hoe kan AMNorman jou ondersteunen?

    Lees meer
  •  IFS Global Markets 2023
    27 Februari 2023 | food

    IFS Global Markets Food versie 3 

    Op 31 januari 2023 werd de nieuwe versie van IFS Global Markets gepubliceerd. De IFS Global Markets norm werd ontwikkeld voor kleinere bedrijven, als mogelijke opstap naar het IFS Food certificaat. 

    Lees meer
  • Te gebruiken tot en ten minste houdbaar tot
    20 Februari 2023 | food

    ‘Te gebruiken tot’ of ‘ten minste houdbaar tot’?

    Wat is het verschil tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’?

    We krijgen regelmatig vragen over de houdbaarheidsdata op een etiket van een voorverpakt product. De fabrikant is verplicht om op elk levensmiddel een houdbaarheidsdatum te plaatsen. Hierin bestaat een onderscheid tussen ‘ten minste houdbaar tot (THT)’ of ‘te gebruiken tot (TGT)’.

    Wanneer gebruik ik ‘THT’ en wanneer ‘TGT’? Is een houdbaarheidsdatum altijd verplicht? En wat met vermelding van tijd en temperatuur?

    Lees meer
  • ethyleenoxide
    26 December 2022 | food

    Ethyleenoxide: verscherpte regelgeving

    De regels omtrent de aanwezigheid van de omstreden stof ethyleenoxide in additieven werden op 1 september 2022 aangescherpt.
    👉 Waarom is deze stof omstreden?
    👉 Wat is de oorzaak van de herziening?
    👉 En hoe ziet de verscherpte regelgeving eruit?
    Dat en nog veel meer lees je in onze nieuwste blog!

    Lees meer
  • IFS wijziging
    15 December 2022 | food

    Nieuwsitem: wijzigingen IFS-certificatie

    NIEUWS - Belangrijke info naar aanleiding van de wendingen omtrent IFS-certificatie.

    Lees meer
  • Nieuwe drinkwaterrichtlijn
    10 November 2022 | food

    Nieuwe Europese drinkwaterrichtlijn: verhoogde kwaliteit en toegankelijkheid

    Op 16 december 2020 hebben het Europees Parlement en de Europese Raad in Straatsburg een overeenstemming bereikt over de herziening van de Europese drinkwaterrichtlijn. Die heeft betrekking op de kwaliteit van water dat bestemd is voor menselijke consumptie in Europa.

    De vorige richtlijn dateert van 1998 en strookte niet meer met de huidige wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent waterkwaliteit en de menselijke gezondheid.

    Lees meer
  • remstoffen
    03 augustus 2022 | food

    Remstoffen in rauwe melk

    Na de publicatie van versie 2.7 van de omzendbrief m.b.t. sneltesten en microbiologische inhibitortesten voor de detectie van remstoffen in rauwe melk te gebruiken in het kader van autocontrole in december 2021, werd in het begin van deze zomer al een nieuwe versie door het FAVV gepubliceerd dewelke met directe ingang van toepassing is. Dit in tegenstelling tot de vorige versie waarbij er een overgangsperiode was tot 01/07/2023.

    Lees meer
  • Food Fraude blog
    19 Juli 2022 | food

    De groeiende dreiging van Food Fraude

    Het paardenvleesschandaal in 2013 of de fipronilcrisis in 2017. Het zijn slechts twee voorbeelden die de stijgende dreiging van voedselfraude aantonen.
    Wat is Food Fraude? Welke soorten bestaan er? Hoe wil GFSI dit inperken?
    Je leest het hier.

    Lees meer
  • Wat is salmonella en hoe kan een uitbraak vermeden worden?
    04 Juli 2022 | food

    Wat is salmonella en hoe kan een uitbraak vermeden worden?

    Salmonella in chocolade is sinds enkele maanden een “hot topic”. Na de uitbraak in de Ferrero fabriek te Aarlen, heeft nu ook Barry Callebaut producten geblokkeerd als gevolg van een salmonellabesmetting.

    Lees meer
  • remstoffen
    11 April 2022 | food

    Wat zijn remstoffen en hoe worden ze gedetecteerd in rauwe melk?

    Op 15 december 2021 publiceerde FAVV een omzendbrief omtrent sneltesten en microbiologische inhibitortesten voor de detectie van antibioticaresten in rauwe melk. Hierin staan een aantal wijzigingen die ingaan vanaf 01/07/2023.

    Lees meer

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Together with Quality Coaching

 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

Footer menu

  • Disclaimer & privacy policy
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2023 AMNorman - All rights reserved - by