packaging
- 02 April 2023 | packaging
Recycling- en sorteerlogo’s: orde in de Europese chaos
Wie als producent verkoopt in meerdere Europese landen, heeft het niet altijd gemakkelijk om te voldoen aan etiketteringsvereisten omtrent recycling- en sorteerlogo’s. Er bestaan namelijk enorm veel verschillende regels over de Europese grenzen heen.
Welke logo’s zijn verplicht? En wat is de regelgeving in de verschillende landen?
- 15 December 2022 | packaging
Hoe AMNorman jou helpt bij FSC-certificering
Je zag het FSC-logo ongetwijfeld al meermaals op een verpakking of product
Maar wat is dit nu juist? Aan welke voorwaarden moet je voldoen om dit certificaat te verkrijgen? En hoe kan AMNorman helpen bij de concrete uitwerking en correcte toepassing van de regelgeving omtrent FSC-gecertificeerde verpakkingen?
- 18 November 2022 | packaging
Taalvereisten etikettering
Wist je dat net als de inhoud van etiketten op levensmiddelen ook de taal waarin dit wordt geschreven onderhevig is aan bepaalde vereisten?
Zo moet de taal op het etiket overeenkomen met de taal van de gemeenschap waar het product wordt verkocht. Ontdek hier de verduidelijking van de wetgeving. - 21 Oktober 2022 | packaging
Ruben Haleydt maakt de switch: van eeuwige basketfanaat naar ambitieuze trailrunner
Na een rijkgevulde 22-jarige basketbalcarrière was de honger naar een nieuwe sportieve uitdaging groot bij Ruben Haleydt, packaging consultant bij AMNorman.
Maar wat zou het worden? Die vraag bleef lang onbeantwoord. Tot hij op een avond naar een documentaire van Karel Sabbe keek, Vlaanderens meest bekende ultraloper. - 23 mei 2022 | packaging
Wetgeving rond minerale oliën: stand van zaken (mei 2022)
Het is lang ‘stil’ geweest rond wetgeving inzake minerale oliën, maar nu blijkt er toch schot in de zaak te komen. Meer info over de update van de Franse, Duitse en Zwitserse wetgeving in deze blog.
- 14 januari 2022 | packaging
BRCGS: Position Statements Packaging materials V6
De invloed van verpakkingen op levensmiddelen is enorm!
Het verlengen van de houdbaarheid en beschermen van de producten zijn slechts enkele voorbeelden.Functionele verpakkingen gaan hierin nog een stap verder.
Ze zorgen bijvoorbeeld ook voor tracering van de producten.In de Position Statement P618 van BRCGS Packaging Materials werden extra eisen vastgelegd voor deze functionele verpakkingen.
- 14 Oktober 2021 | packaging
Heavy metal
Gebruik je voorwerpen in metaal of legering die in aanraking komen met voedingsmiddelen? (Denk maar aan potten, pannen, bestek, enz.🍴). Opgelet! Er zijn sinds 17 februari 2021 nieuwe limieten voor de maximale hoeveelheid metaalionen of metalloïde die de voorwerpen mogen vrijgeven. Of jouw voorwerpen hieraan voldoen? Dat wordt bepaald door vrijgavelimieten of SVL’s. Ontdek het in deze blog.
- 09 Juli 2021 | packaging
Forever chemicals in onze voedselverpakkingen
De term PFOS kreeg de laatste weken veel aandacht in de media. Deze stof maakt echter deel uit van een grote familie van (gevaarlijke) chemische stoffen: POP’s, of Persistent Organic Pollutants.
We gunnen de rest van de POS familie ook graag wat aandacht, dus een woordje uitleg hierover: Wat zijn POP’s, waarom zijn ze een probleem en wat heeft dit te maken met onze voedselverpakkingen? - 11 mei 2021 | packaging
Wijzigingen verordening 10/2011
Je hebt het vast al gemerkt: de wetgeving van de verpakkingswereld heeft heel wat grillige buien. In 2019 werden maar liefst 3 nieuwe versies uitgebracht van verordening (EU) nr. 10/2011 wat betreft materialen en voorwerpen van kunststof die met ons eten en drinken in aanraking komen.
- 30 March 2018 | packaging
Mosh & Moah in verpakkingsmaterialen
Zowel voedselproducenten als producenten van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingsindustrie voelen vanuit verschillende richtingen druk om zaken in hun proces te wijzigen of te verbeteren. Wijzigende wetgeving, nieuw opduikende gevaren zoals MOSH en MOAH en de ethische kwesties rond duurzaamheid zijn hier de oorzaak van.