Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet
  • en
  • nl

Main navigation

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet

labelling

U bent hier

  • Home
  • Blog
  • labelling
  • Alle artikels
  • kwaliteitsmanagement
  • food
  • labelling
  • packaging
  • product development
  • feed
  • meat
  • logistics
  • cases
  • Te gebruiken tot en ten minste houdbaar tot
    20 Februari 2023 | food

    ‘Te gebruiken tot’ of ‘ten minste houdbaar tot’?

    Wat is het verschil tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’?

    We krijgen regelmatig vragen over de houdbaarheidsdata op een etiket van een voorverpakt product. De fabrikant is verplicht om op elk levensmiddel een houdbaarheidsdatum te plaatsen. Hierin bestaat een onderscheid tussen ‘ten minste houdbaar tot (THT)’ of ‘te gebruiken tot (TGT)’.

    Wanneer gebruik ik ‘THT’ en wanneer ‘TGT’? Is een houdbaarheidsdatum altijd verplicht? En wat met vermelding van tijd en temperatuur?

    Lees meer
  • Zoetstof
    21 December 2022 | labelling

    Wijziging etikettering steviolglycosiden

    De stof steviolglycosiden, beter gekend als stevia, is een intensieve zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zoeter is dan suiker. Sinds 2011 mag dit in de Europese Unie worden gebruikt als toevoeging aan voedingsmiddelen.

    Onlangs volgden er enkele wijzigingen omtrent het gebruik van steviolglycosiden als additief (E 960) in voedingsmiddelen.

    Lees meer
  • etiket blends
    24 November 2021 | labelling

    Nieuwe wetgeving rond etikettering van gedistilleerde dranken (rum, cognac, etc.)

    Sinds 25 mei 2021 is er een nieuwe regelgeving van toepassing wat betreft de definitie, omschrijving, etikettering en presentatie van gedistilleerde dranken. Die wijziging kwam er nadat in de vorige verordening (2019) sprake was van enkele tegenstrijdigheden. Het doel van deze herwerking is het verduidelijken van de regelgeving om bijgevolg de reputatie van de gedistilleerde dranken te beschermen.

    Lees meer
  • productinformatie onder de loep, amnorman
    09 November 2021 | labelling

    Productinformatie onder de loep

    Uit onderzoek blijkt dat 20% ofwel 25.000 productfiches fouten of onvolledigheden bevatten. Om dit aan te pakken zal GS1 Belgilux, de non-profitorganisatie die retailers, ziekenhuizen, leveranciers en logistieke dienstverleners samenbrengt, in de toekomst de online geregistreerde gegevens ook effectief controleren en opvolgen. Zo willen ze de gedeelde data correcter en betrouwbaarder maken voor de consument, zowel op fysieke producten in de winkel als bij online aankopen.

    Lees meer
  • Sesam, de nieuwkomer onder de allergenen in de VS, amnorman
    14 September 2021 | labelling

    Sesam, de nieuwkomer onder de allergenen in de VS

    Exporteer je naar de VS én bevat het voedsel dat je verpakt sesam? Binnenkort moet het etiket aangepast worden! Vanaf 1/01/23 wordt sesam ook in de VS erkend als officieel allergeen. De teller staat er dan op 9 met naast sesam ook pindanoten, noten, vis, schaaldieren, soja, zuivel, eieren en tarwe.

    Lees meer
  • keurmerken
    23 November 2020 | labelling

    De voordelen van keurmerken

    Duurzame consumptie zit nog steeds in de lift. De duurzame omzet is in 2017 bijvoorbeeld met ⅓ gestegen! Vlamingen geven bovendien niet alleen meer uit aan duurzame voeding, maar hebben er ook een mening over. Drie kwart van de Vlamingen ziet daarom heil in het gebruik van labels om aan te geven hoe duurzaam een voedingsproduct is. 

    Lees meer
  • Nutriscore
    27 Oktober 2020 | labelling

    Nutri-score: het label voor bewuste voedingskeuzes

    De nutri-score op de verpakkingen van onze voeding is twee jaar geleden in het leven geroepen. Stap voor stap maken steeds meer producenten gebruik van het label. Twijfel je om zelf ook het label op je verpakkingen te plaatsen? We leggen graag uit hoe alles in zijn werk gaat.

    Lees meer
  • THT of TMHT
    07 Oktober 2020 | labelling

    ‘Te gebruiken tot’ of ‘ten minste houdbaar tot’?

    Om de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen te bewaken werd de houdbaarheidsdatum in het leven geroepen. De houdbaarheidsdatum moet duidelijkheid scheppen tot wanneer een product geconsumeerd mag worden. In de praktijk gebruikt men echter twee soorten aanduidingen waardoor soms wat verwarring kan ontstaan.

    Lees meer
  • Nutri score
    20 Juni 2018 | labelling

    Gaat België ook voor het Nutri-Score label?

    Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil een gezondheidslabel op voedselverpakkingen invoeren. Dat moet de consument helpen om in de winkel gezondere keuzes te maken. Het Vlaams Instituut Gezond Leven is voorstander van het voorstel en meent dat ons land, net als Frankrijk, het ‘Nutri-Score’ label kan invoeren. “Toch moet ook het effect van dat label op het koop- en eetgedrag van de consument blijvend opgevolgd en geëvalueerd worden”, aldus Gezond Leven.

    Lees meer
  • gs1
    31 mei 2018 | labelling

    GS1 Nederland haalt 50 falende leveranciers uit database

    Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen over GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet voldoen aan de criteria voor datakwaliteit.

    Lees meer

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Volgende pagina Next ›
  • Laatste pagina laatste »

Hoofdnavigatie

  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze opleidingen
  • blog
  • expertise
  • let's meet

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Together with Quality Coaching

 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

Footer menu

  • Disclaimer & privacy policy
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2023 AMNorman - All rights reserved - by