Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdnavigatie
  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet
  • en
  • nl
Main navigation
  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

meat

Kruimelpad
  • Home
  • Blog
  • Current: meat
  • Alle artikels
  • kwaliteitsmanagement
  • food
  • labelling
  • packaging
  • product development
  • feed
  • meat
  • logistics
  • cases
  • Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen
    02 Juli 2025 | food

    Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen

    We bewaren levensmiddelen op verschillende manieren: gekoeld, bevroren, diepgevroren of op kamertemperatuur. Elk van deze bewaarmethoden heeft specifieke kenmerken, toepassingen en regels. Wat is nu precies het verschil tussen bevroren en diepgevroren? Hoe ontdooi je producten correct? En waarom is het riskant om ontdooide producten opnieuw in te vriezen? Lees het in deze blog.

    Lees meer
  • Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid
    09 januari 2025 | food

    Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid

    Voedselveiligheid gaat verder dan regels. Het draait om een gedeelde cultuur waarin voedselveiligheid als kernwaarde wordt gezien. Een sterke voedselveiligheidscultuur (FSC) verbetert niet alleen de veiligheid, maar versterkt ook vertrouwen en efficiëntie. Ontdek hoe je FSC binnen jouw organisatie kunt opbouwen en versterken.

    Lees meer
  • Het takenpakket van een Welfare Officer, een functionaris voor het dierenwelzijn.
    23 mei 2024 | meat

    De rol van een Welfare Officer

    Marie Van Audenhove, Normanist en consultant kwaliteitsmanagement, neemt je mee in het takenpakket van een functionaris voor het dierenwelzijn.

    Lees meer
  • Kenosan Lactic dit zijn de alternatieven
    26 April 2024 | meat

    Kenosan Lactic, productie stopgezet? Dit zijn de alternatieven

    Kenosan Lactic, het alom bekende reinigs- en ontsmettingsmiddel, wordt niet langer geproduceerd. In de vleessector wordt Kenosan Lactic gebruikt om oppervlakten en messen mee te ontsmetten.

    Lees meer
  • Wijziging omzendbrief ontsmetting d.m.v. een andere methode dan heet water
    15 December 2023 | meat

    Wijziging omzendbrief ontsmetting d.m.v. een andere methode dan heet water

    Op 31 oktober 2023 publiceerde het FAVV een nieuwe versie van de omzendbrief m.b.t. het ontsmetten van gereedschappen d.m.v. een andere methode dan heet water in slachthuizen, uitsnijderijen en inrichtingen voor het produceren van gehakt vlees, vleesbereidingen en separatorvlees.

    Lees meer
  • Inspectiefrequentie
    19 Juni 2023 | meat

    Wijziging KB omtrent inspectiefrequentie FAVV

    Recent werd een wijziging doorgevoerd omtrent de frequenties van inspecties in de vlees- en vissector.

    19 januari 2023 - Publicatie KB waarin de frequenties van inspecties waarvoor de aanwezigheid vereist is van een agent van het Federaal Agentschap in de vlees- en vissector werden aangepast.
    13 februari 2023 - De wijzigingen omtrent het KB zijn van kracht.

    Ontdek de wijzigingen in deze blog.

    Lees meer
Hoofdnavigatie
  • wie we zijn
  • wat we doen
  • onze teams
  • opleidingen
  • expertise
  • jobs
  • let's meet

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Together with Quality Coaching

 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Footer menu
  • Privacy policy
  • Disclaimer
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2025 - All rights reserved - by