meat
Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen
Lees meerWe bewaren levensmiddelen op verschillende manieren: gekoeld, bevroren, diepgevroren of op kamertemperatuur. Elk van deze bewaarmethoden heeft specifieke kenmerken, toepassingen en regels. Wat is nu precies het verschil tussen bevroren en diepgevroren? Hoe ontdooi je producten correct? En waarom is het riskant om ontdooide producten opnieuw in te vriezen? Lees het in deze blog.
Voedselveiligheidscultuur: Een sterke basis voor betere veiligheid
Lees meerVoedselveiligheid gaat verder dan regels. Het draait om een gedeelde cultuur waarin voedselveiligheid als kernwaarde wordt gezien. Een sterke voedselveiligheidscultuur (FSC) verbetert niet alleen de veiligheid, maar versterkt ook vertrouwen en efficiëntie. Ontdek hoe je FSC binnen jouw organisatie kunt opbouwen en versterken.
De rol van een Welfare Officer
Lees meerMarie Van Audenhove, Normanist en consultant kwaliteitsmanagement, neemt je mee in het takenpakket van een functionaris voor het dierenwelzijn.
Kenosan Lactic, productie stopgezet? Dit zijn de alternatieven
Lees meerKenosan Lactic, het alom bekende reinigs- en ontsmettingsmiddel, wordt niet langer geproduceerd. In de vleessector wordt Kenosan Lactic gebruikt om oppervlakten en messen mee te ontsmetten.
Wijziging omzendbrief ontsmetting d.m.v. een andere methode dan heet water
Lees meerOp 31 oktober 2023 publiceerde het FAVV een nieuwe versie van de omzendbrief m.b.t. het ontsmetten van gereedschappen d.m.v. een andere methode dan heet water in slachthuizen, uitsnijderijen en inrichtingen voor het produceren van gehakt vlees, vleesbereidingen en separatorvlees.
Wijziging KB omtrent inspectiefrequentie FAVV
Lees meerRecent werd een wijziging doorgevoerd omtrent de frequenties van inspecties in de vlees- en vissector.
19 januari 2023 - Publicatie KB waarin de frequenties van inspecties waarvoor de aanwezigheid vereist is van een agent van het Federaal Agentschap in de vlees- en vissector werden aangepast.
13 februari 2023 - De wijzigingen omtrent het KB zijn van kracht.Ontdek de wijzigingen in deze blog.