Na een rijkgevulde 22-jarige basketbalcarrière was de honger naar een nieuwe sportieve uitdaging groot bij Ruben Haleydt, packaging consultant bij AMNorman.
Maar wat zou het worden? Die vraag bleef lang onbeantwoord. Tot hij op een avond naar een documentaire van Karel Sabbe keek, Vlaanderens meest bekende ultraloper.

Trailrunning

“De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik was altijd al grote fan van wandelingen in de natuur en liefst in de bergen. Toen ik Karel al lopend prachtige bergtoppen zag trotseren, ging een nieuw deeltje van de sportwereld voor mij open. Nochtans was lopen nooit mijn ding. Met moeite was ik te overtuigen voor een loop van vijf kilometer, laat staan voor langere afstanden. En toch was er die klik, dus ik begon me te verdiepen. Ik startte met de aankoop van de juiste loopschoenen en niet veel later volgde mijn eerste trailpaar. Zo kreeg ik meer grip en stabiliteit op natuurlijke en hellende parcours.”

Met behulp van een loopschema stond hij vijftien weken later goed voorbereid aan de start van zijn eerste halve marathon trailrun. Nu is hij klaar voor het grotere werk. Zo staat er volgend jaar een marathon trailrun op de planning.
Als alles goed verloopt, start Ruben daarna met ultratrails (afstanden die verder reiken dan een marathon). Wij wensen jou alvast veel succes!

Ruben Haleydt in actie.

Ruben Haleydt in actie.

Volg de sportieve activiteiten van de Normanisten op Gusto Sportivo.

  • am norman PACKAGING

Hoe kunnen
we jou helpen?

AM Norman