Q-kids

Kinderen zijn een zeer kwetsbare groep. Om het risico op gezondheidsgevaren te beperken, verplicht de wet een autocontrolesysteem. Het systeem bevat maatregelen die ervoor zorgen dat het voedsel in de opvang vanaf de aankoop tot en met het gebruik veilig is. Q-KIDS is onze dienst die gespecialiseerd is in deze materie. Onze Normanisten binnen deze afdeling weten als geen ander hoe dit alles in zijn werk gaat. Zo kunnen ze de nodige ondersteuning bieden en ga jij met een gerust hart elke FAVV controle tegemoet.

banner

Veiligheid en hygiëne in kinderdagverblijven

Onze Normanisten ondersteunen en begeleiden jou graag met:

  • Het geven van opleidingen aan medewerkers in scholen, kinderopvang, jeugdkampen, ...
  • Het opmaken van een handboek specifiek voor groepsopvang volgens de autocontrolegids 41.
  • Het opstellen van een allergenenplan.
  • Begeleiding naar een smiley audit.

 

Eenvoudig handboek voor de kinderopvang

Een autocontrolehandboek bijhouden in een kinderdagverblijf is zo goed als onmisbaar. Het is een handig instrument voor de dagelijkse leiding én bij eventuele controle van het FAVV heb je meteen alle correcte documenten bij de hand. 

Onze Normanisten ontwikkelden een eenvoudige versie gebaseerd op de autocontrolegids 41 van Kind & Gezin. Via deze handleiding creëer je stap voor stap een eigen handboek op maat van jouw kinderdagverblijf. 

Het pakket bevat:

  • Hulpmiddelen zoals blanco templates (reiniging- en ontsmettingsplan, allergenenaffiches…).
  • Zowel een papieren als digitale versie (USB) van het handboek.  
  • Een allergenenposter met de 14 wettelijke allergenen. 

Na betaling wordt het handboek binnen de week geleverd. Nadien neemt een Normanist contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden

 

Allergenenbeheer

Ook in kinderdagverblijven zijn er toenemende uitdagingen rond voedingsallergieën. Onze bedrijfsspecifieke opleidingen bieden een antwoord op al jouw vragen.

 

Subsidiemogelijkheden 

VIVO is het opleidingsinstituut voor de sociale sector en verdeelt het vormingsbudget waar ook de kinderopvang en initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO) gebruik van kunnen maken (paritair comité 331). Meer specifieke info is terug te vinden op hun website.

Bestel hier uw gepersonaliseerd autocontrolehandboek

AMNorman

De experts van AMNorman ontwikelden een eenvoudig handboek voor de kinderopvang, gebaseerd op de autocontrolegids van Kind &Gezin, maar dan herleid tot de essentie. Bij een controle van het FAVV heeft u met dit handboek meteen alle correcte documenten bij de hand. Via de handleiding creëert u stap voor stap uw eigen handboek aan de hand van blanco templates.

Het autocontrolehandboek bedraagt €145 excl. BTW. Daarvoor ontvangt u:

  • Handboek op papier
  • Handboek op USB-stick
  • Allergenenposter met 14 wettelijke allergenen

Na betaling wordt uw handboek binnen de week geleverd.

Contactgegevens
Afleveradres
Facturatiegegevens
CAPTCHA