Meat
De Belgische vleessector is wereldwijd gerenommeerd en geliefd. Iets om trots op te zijn. Traditioneel is deze sector nauw verweven met onze lokale cultuur en identiteit, maar de laatste decennia merken we dat die connectie mindert.
De vleessector kent namelijk heel wat uitdagingen zoals dierziekten, gesloten exportmarkten, wijzigende dierenwelzijnsnormen, strengere
eisen van zowel het FAVV als klanten en verminderde vleesconsumptie door een verschuiving naar plantaardige alternatieven.
AMNorman Meat is dé ideale partner om sectorbedrijven te ondersteunen bij deze snel veranderende evoluties.
Wat team Meat voor jou kan betekenen?
Export
Export naar derde landen in goede banen leiden door het begeleiden van export audits.
Dierenwelzijn
Organiseren van inspecties en interne audits om de toepassing van regels en conformiteit op te volgen.
Onze experten aan het woord
Kenosan Lactic, productie stopgezet? Dit zijn de alternatieven
Kenosan Lactic, het alom bekende reinigs- en ontsmettingsmiddel, wordt niet langer geproduceerd. In de vleessector wordt Kenosan Lactic gebruikt om oppervlakten en messen mee te ontsmetten.
opleidingen
Normcast
Normcast II - Febev - Michael Gore - Onversneden over de toekomst van rood vlees
(R)evolutie in vleessector! Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van De Federatie van het Belgische Vlees (kortweg FEBEV), analyseert topics zoals dierenwelzijn, pathogenen en de toekomst van onze vleesindustrie. Luister snel!