Meat
De Belgische vleessector is wereldwijd gerenommeerd en geliefd. Iets om trots op te zijn. Traditioneel is deze sector nauw verweven met onze lokale cultuur en identiteit, maar de laatste decennia merken we dat die connectie mindert.
De vleessector kent namelijk heel wat uitdagingen zoals dierziekten, gesloten exportmarkten, wijzigende dierenwelzijnsnormen, strengere
eisen van zowel het FAVV als klanten en verminderde vleesconsumptie door een verschuiving naar plantaardige alternatieven.
AMNorman Meat is dé ideale partner om sectorbedrijven te ondersteunen bij deze snel veranderende evoluties.

Wat team Meat voor jou kan betekenen?
Export
Export naar derde landen in goede banen leiden door het begeleiden van export audits.
Dierenwelzijn
Organiseren van inspecties en interne audits om de toepassing van regels en conformiteit op te volgen.
Meet the team
Tim De Boeck
Consultant, IT & Digitalisering & PartnerAnton Bauters
Consultant, Planner & PartnerDavid Van Hoorebeeck
Consultant, Teamlead ‘Meat’ & PartnerThomas Dhondt
ConsultantGaël Beyen
ConsultantMarie Van Audenhove
ConsultantTijs Verplanken
ConsultantIlke Van Hese
ConsultantCharlot Opdecam
Consultant
Onze experten aan het woord
Diepgevroren, bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur? Dit zijn de belangrijkste verschillen
We bewaren levensmiddelen op verschillende manieren: gekoeld, bevroren, diepgevroren of op kamertemperatuur. Elk van deze bewaarmethoden heeft specifieke kenmerken, toepassingen en regels. Wat is nu precies het verschil tussen bevroren en diepgevroren? Hoe ontdooi je producten correct? En waarom is het riskant om ontdooide producten opnieuw in te vriezen? Lees het in deze blog.
opleidingen
Normcast
Normcast II - Febev - Michael Gore - Onversneden over de toekomst van rood vlees
(R)evolutie in vleessector! Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van De Federatie van het Belgische Vlees (kortweg FEBEV), analyseert topics zoals dierenwelzijn, pathogenen en de toekomst van onze vleesindustrie. Luister snel!