In de Normcast laten we een expert aan het woord, letterlijk. Tijdens deze luistersessies gaan we dieper in op een item binnen een bepaalde afdeling of sector. Op basis van praktijkervaring en expertise kiezen we zorgvuldig onderwerpen of probleemstellingen uit. We weten wat er leeft in de voedingsindustrie en delen het graag met jou. Veel luisterplezier!

28 november 2023

Normcast XV - AMNorman - Samuel Oldenhove - Duurzaam omgaan met bos & verpakking

Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes, beter gekend als PEFC is een internationaal label voor duurzaam bosbeheer. Wat houdt PEFC in en hoe kan je als verwerker van houtproducten hieraan deelnemen?

 

18 september 2023

Normcast XIV - AMNorman - Evelyne Heekhout - Wat heeft FSSC 22000 v6 te bieden?

FSSC 22000 of voluit Food Safety System Certification is de eerste wereldwijde voedselveiligheid standaard die toepasbaar is op alle levensmiddelenbedrijven. Recent kwam versie 6 uit. Waarom deze nieuwe versie? Wat werd gewijzigd? En hoe moeten we dit nu interpreteren? Expert ter zake Evelyne Heekhout van Quality Coaching wijst ons de weg.

 

15 juni 2023

Normcast XIII - AMNorman - Edith Castelein - Belangrijkste wijzigingen IFS FOOD V8

Recent werd IFS FOOD versie 8 gepubliceerd. IFS FOOD is een toonaangevende, wereldwijd erkende norm die de veiligheid en kwaliteit van verwerkte levensmiddelen en productieprocessen certificeert. MAAR Wat werd gewijzigd? Was een nieuwe versie aan de orde? Wat met hot topics zoals food safety culture en duurzaamheid?

 

16 mei 2023

Normcast XII - Quality Coaching - Valerie Theuwis - Food Safety Culture

Zijn influencers dé oplossing om de voedselveiligheidscultuur in je bedrijf te versterken? Ooit al gehoord over de maturiteitsladder van Parker & Hudson? Hoe zorg je ervoor dat mensen altijd het juiste doen, ook als niemand kijkt?

Luister naar onze Normcast over voedselveiligheidscultuur en ontdek praktische tips!

23 januari 2023

Normcast XI - Food Security - Dirk Ceulemans - Never waste a good crisis

“Wees de crisis voor!” luidt de slogan van Food Security vzw. Maar hoe doe je dat? Kan je als voedingsbedrijf crisissen vermijden? En wat verstaan we onder crisismanagement en -communicatie?

Dirk Ceulemans, directeur bij Food Security vzw, legt het ons haarfijn uit. Sla vooral niet in paniek en beluister onze nieuwste Normcast!

19 september 2022

Normcast X - Universiteit Gent - Mia Eeckhout - De toekomst is circulair

De zwarte soldatenvlieg en waterlinzen. Wie zijn ze en hoe kunnen ze ingezet worden als grondstof voor dierenvoeding? En wat is hun eventuele bijdrage aan een circulair verhaal?

Mia Eeckhout, professor aan de Universiteit van Gent, legt het ons haarfijn uit. Verder gidst ze ons doorheen de verschillende onderzoeksprojecten in de circulaire voedingsindustrie.

 

17 juni 2022

Normcast IX - Greenway - Paul Florizoone - Productontwikkeling zonder nonsens

Productontwikkeling, wat is dat nu eigenlijk? Welke weg legt een (plantaardig) product af van keukenidee tot verkoopbaar artikel? En wat zijn de valkuilen in dit proces? Duurzaamheid is top of mind. Hoe kunnen we de impact van duurzame voeding vergroten? En welk effect heeft bijvoorbeeld een CO2-neutrale dag in een ziekenhuis of zorginstelling? Dat en nog veel meer kom je te weten in deze Normcast!

17 juni 2022

Normcast VIII - Flanders' FOOD - Margaux Leemans - De voedingstrends 2022

Duurzaamheid lijkt wel het nieuwe modewoord, maar is dat ook zo? Plantaardige voeding of toch liever een yuzu limonade? Gastvrouw Margaux Leemans - Flanders' FOOD - neemt ons mee op reis doorheen de voedingstrends van 2022! Veel luisterplezier!

6 december 2021

Normcast VII - proef! - Maxime Willems - Dit smaakt naar meer!

Maxime Willems is oprichter van Proef!, dé one-stop shop voor elk voedingsbedrijf, start-up, chef of bartender die geïnteresseerd is in het maken van de voedingsconcepten en -trends van morgen. Maxime neemt ons mee in de wondere wereld van voedingscreaties, voedingstechnieken en voedingstrends. Maxime wordt in deze Normcast vergezeld door Sigrid Severijns, teamleader productontwikkeling bij AMNorman.

Benieuwd naar de synergie tussen Maxime en Sigrid? Kunnen ze onze vuurProef doorstaan? Luister snel!

27 oktober 2021

Normcast VI - AMNorman - Natasja De Troch - SOS allergenen

Wisten jullie dat 385 voedingsmiddelen een allergische reactie of intolerantie kunnen opwekken? Benieuwd naar de zes belangrijkste punten voor een goed allergenenbeleid? Wat heeft Piet Huysentruyt met allergenen? Normaniste Natasja De Troch neemt jullie mee in de 'wondere wereld' van de allergenen. Luister snel!

30 augustus 2021

Normcast V - Pack4Food - Peter Ragaert & An Vermeulen - Duurzaam verpakken

Het aankoopproces voor verpakkingen wordt steeds complexer. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Hoe maak je verpakkingen 'duurzaam'? Biodegradeerbaar, biobased, composteerbaar, recycleerbaar,... wie ziet nog het bos door de bomen? Benieuwd naar de drie niveau's van recycleren? Ontdek het allemaal in onze nieuwe Normcast! 

1 juni 2021

Normcast IV - Ecca - Bart Aesaert - Microbiologische analyses onder de loep

"Het doel van een analyse is waarde toevoegen." Zo start Bart Aesaert, Customer Relations Manager bij Ecca. Hoe maak je nu een jaaranalyseplan op? Wanneer kan Leuconostoc een boosdoener zijn? Hoe zal Whole Genome Sequencing in de toekomst evolueren? Deze vierde podcast is MALDI-TOF! Veel luisterplezier.

7 mei 2021

Normcast III - Messer - Jean-Claude Claeys - Ijsbrekers in een innovatief landschap

Koud, kouder, koudst! In deze derde Normcast laten we je graag kennis maken met Jean-Claude Claeys. Jean-Claude is reeds 24 jaar actief bij het internationale familiebedrijf Messer. Als “Senior Manager Strategic Application Technology Food” is de knowledge van Jean-Claude al even uitgebreid als zijn functietitel! Ga samen met ons op verkenning in de wereld van de cryogene gassen en breng jouw koeling naar een hoger level! 

7 mei 2021

Normcast II - Febev - Michael Gore - Onversneden over de toekomst van rood vlees

(R)evolutie in vleessector! Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van De Federatie van het Belgische Vlees (kortweg FEBEV), analyseert topics zoals dierenwelzijn, pathogenen en de toekomst van onze vleesindustrie. Luister snel!

26 april 2021

Normcast I - Testo - Koen De Braekeleer - Meten is weten

Koen De Braekeleer, business manager solutions bij Testo mag de spits afbijten in de eerste Normcast! Wij serveren u een vlotte babbel over de digitalisatie in de food sector, temperatuurkoeling en kalibratiecertificaten.

Ook graag uw kennis delen in onze normcasts?

ook graag uw kennis delen in onze normcasts?