Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter. 

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Joyce Buysse
21 november 2022
9u - 17u
470€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens, en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en processen je kan toepassen in de strijd met deze ‘beestjes’. 

  • groei van micro-organismen in levensmiddelen
  • overzicht van de eigenschappen en bronnen van voedselgebonden micro-organismen
  • verhittingsmethodes en hun impact 
  • conserveringsmethodes zoals MAP-verpakking of wijziging van intrinsieke factoren
  • principes van een challenge test & whole genome sequencing
  • microbiologische richtwaarden & interpretatie analyseresultaten
  • wat doen bij niet conforme resultaten

 

doelgroep

Kwaliteitsmedewerkers

 

trainer

Joyce Buysse startte na haar studie Master Biowetenschappen, optie voedingsindustrie als kwaliteitsverantwoordelijke bij Biscuiterie Willems en later bij Meat & More. Sinds september 2014 is Joyce consultant bij AMNorman waar ze voedingsbedrijven en verpakkingsbedrijven ondersteunt met hun kwaliteitsmanagementsysteem en conformiteit. Haar specialisaties en interesses liggen bij microbiologie, interne audit en conformiteit van verpakkingen. Ze geeft geregeld trainingen over deze kennisgebieden.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815