Alternatieven voor chemische reiniging zoals UV-straling, koper-zilverionisatie, oxidatieve stoffen (chloor, ozon, peroxide) … komen aan bod in deze opleiding.

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Peter Heyneman
24 september 2024
13u - 16u30
zie Alimento

Online

Inhoud

Chemische reiniging, allicht de meest toegepaste desinfectiemethode voor micro-organismen.
Afspoelen, detergentia, desinfectantia… ze komen in ieder reinigingsplan naar boven. Maar wat als
deze bestrijdingstechnieken niet voldoende efficiënt zijn waardoor een bepaalde microbiologische contaminatie blijft terug komen of de gebruikelijke reinigingsprincipes niet makkelijk kunnen toegepast worden in een bepaalde productie-omgeving?

De mogelijke alternatieven op chemische reiniging zoals UV-straling, koper-zilverionisatie, oxidatieve stoffen (chloor, ozon, peroxide) … komen aan bod in deze opleiding.
De verschillende methodes worden dieper bekeken, alsook hun effect op het micro-organisme en de voor- en nadelen van de gebruikte technieken

Tijdens deze training komen volgende thema’s aan bod:

  • Afdodingsprincipes micro-organismen
  • Klassieke chemische reiniging
  • Alternatieve bestrijdingstechnieken & innovatieve methoden
  • Hoe de juiste keuze maken?

 

Doelgroep

Kwaliteitsverantwoordelijken of medewerkers, bedrijfsleiders van voedingsbedrijven

 

Trainer

Peter Heyneman