Hier eet men veilig

Logo_HEMV

De tijd dat een bakker alleen moest bakken en een kok enkel moest koken is al lang voorbij. Voedselveiligheid wordt alsmaar een belangrijker punt. De administratie hieromtrent neemt steeds meer tijd in beslag en de steeds veranderende wetgeving maakt het er niet makkelijker op...

Opleiding en ondersteuning zijn hier belangrijk. Want de resultaten van de voedselveiligheidcontroles zijn allesbepalend voor uw zaak.

  • Zo treft het FAVV maatregelen bij ongunstige controles. Dat kan gaan van een waarschuwing tot zelfs een tijdelijke sluiting.
  • De resultaten van deze controles zijn ook online beschikbaar voor consumenten. (Potentiële) klanten kunnen dus makkelijk nagaan welke score uw zaak gekregen heeft. 

Onze experten van Hier eet men veilig — powered by AMNorman — kunnen u hierbij met veel plezier de nodige ondersteuning en begeleiding bieden. In het verleden hebben we zo al meer dan 300 detailhandelaars geholpen met de opstart en implementatie van hun autocontrolesysteem.

 

Wat doen we?

  • Aanbieden van praktijkgerichte en kwalitatieve opleidingen;
  • Toekennen van een kwaliteitslabel voor ondernemers die inspanningen leveren;
  • Informeren, onder meer naar aanleiding van de steeds veranderende wetgeving;
  • Begeleiden naar een validatie of certificatie;
  • Opstellen van een allergenenmanagementsysteem;
  • Handige tools aanreiken om uw autocontrolesysteem nog te vergemakkelijken. 

 

Hoe gaan we te werk?

De Hier eet men veilig-deskundigen delen een label uit volgens de Hier eet men veilig-checklist. Concreet moet de onderneming een score halen die gelijk is aan of hoger is dan 80% op de checklist, conform de controlepunten van het FAVV. Dit label is 1 jaar geldig vanaf auditdatum. 

Ondersteuning nodig?