banner

Q-kids

 

Kinderen zijn een zeer kwetsbare groep. Daarom is het belangrijk dat kinderdagverblijven erop toezien dat hun gezondheid niet in gevaar komt. Om dit risico te beperken verplicht de wet een autocontrolesysteem. Dit bevat de maatregelen die u zal nemen om ervoor te zorgen dat het voedsel in de opvang vanaf de aankoop tot en met het gebruik veilig is. Onze experts van Q-KIDS weten als geen ander hoe dit alles in zijn werk gaat en kunnen u hier dus de nodige ondersteuning en begeleiding bieden. Zo gaat u elke FAVV controle met een gerust hart tegemoet. 

 

Veiligheid en hygiëne in kinderdagverblijven

Kinderen worden in onze kinderdagverblijven, zorgcentra en scholen met de beste zorgen omringd. Gelukkig maar… het is dan ook een heel kwetsbare groep. Men wordt dan ook aan tal van regels, eisen en bepalingen onderworpen, zeker wat kwaliteit, veiligheid en hygiëne betreft.

De experts van AMNorman kunnen u de nodige ondersteuning en begeleiding bieden, zoals:

  • Het geven van opleidingen aan medewerkers in scholen, kinderopvang, jeugdkampen, ...
  • Het opmaken van een handboek specifiek voor groepsopvang volgens de autocontrolegids 41,
  • Het opstellen van een allergenenplan,
  • Begeleiding naar een smiley audit.

 

Eenvoudig handboek voor de kinderopvang

Steeds meer verantwoordelijken van kinderdagverblijven beseffen dat het bijhouden van een eigen autocontrolehandboek onontbeerlijk is. Bij een eventuele controle van het FAVV heeft u met dit handboek immers meteen alle correcte documenten bij de hand. Bovendien is het voor u als verantwoordelijke ook een uiterst handig instrument en biedt het een ideale leidraad voor het leiden van uw kinderdagverblijf.

De experts van AMNorman hebben zelf een eenvoudig handboek voor de kinderopvang ontwikkeld, gebaseerd op de autocontrolegids van Kind & Gezin, maar dan wel herleid tot de essentie. Op die manier is alles duidelijk en overzichtelijk voor de verantwoordelijke(n) en voldoet u aan de eisen van het FAVV.

Het handboek is gebaseerd op de autocontrolegids 41. Het is een handig instrument dat u kan gebruiken bij een controle door het FAVV. Via de handleiding creëer je stap voor stap je eigen handboek. Diverse blanco templates zijn aanwezig, o.a. reiniging- en ontsmettingsplan, allergenenaffiches... Je krijgt het handboek op papier alsook op USB-stick. Daarnaast krijg je onze allergenenposter met de 14 wettelijke allergenen. Na betaling wordt het handboek binnen de week geleverd. Nadien nemen we contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.

 

Allergenenbeheer

Ook kinderdagverblijven krijgen te maken met de toenemende problematiek van voedingsallergieën. Hoe gaat u daarmee om als kinderdagverblijf? Voor deze sector bieden we bedrijfsspecifieke opleidingen aan. 

 

Trainingen 

VIVO, het opleidingsinstituut voor de sociale sector. Het VIVO verdeelt het vormingsbudget waar ook de kinderopvang en initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO) gebruik van kunnen maken (paritair comité 331). Wilt u graag weten hoe dit alles praktisch in zijn werk gaat? Meer informatie vindt u op de website van het VIVO.

Ontdek hier ons trainingsaanbod voor kinderverzorg(st)ers.

Quinten van Q-kids

Bestel nu uw gepersonaliseerd autocontrolehandboek

De experts van AMNorman ontwikelden een eenvoudig handboek voor de kinderopvang, gebaseerd op de autocontrolegids van Kind &Gezin, maar dan herleid tot de essentie. Bij een controle van het FAVV heeft u met dit handboek meteen alle correcte documenten bij de hand. Via de handleiding creëert u stap voor stap uw eigen handboek aan de hand van blanco templates.

Het autocontrolehandboek bedraagt €145 excl. BTW. Daarvoor ontvangt u:

  • Handboek op papier
  • Handboek op USB-stick
  • Allergenenposter met 14 wettelijke allergenen

Na betaling wordt uw handboek binnen de week geleverd.

Contactgegevens
Afleveradres
Facturatiegegevens