Hoe ziet een dag in het leven van een Normanist er uit? Ontdek het verhaal van Emmy, consultant kwaliteitsmanagement.

Elke dag opnieuw met de volle goesting!

Ik werk nu al enkele jaren bij AMNorman. Als Consultant Food kan ik oprecht zeggen dat ik mijn job elke dag opnieuw met hart en ziel doe. Ik deel dan ook heel graag met jullie hoe een doorsnee werkdag bij AMNorman eruit ziet.

Emmy Decadt

6u10 Neen, dit is niet het moment waarop mijn wekker afloopt. Die zou me pas 30 minuten later wakker gemaakt hebben. De schuldige? Een kleine jongen naast mijn bed. Intern vloek ik even, maar de glimlach van mijn zoon Achiel weet me meteen te ontdooien. Op de planning staat een insourcing klant. Door de lange samenwerking ken ik er volledig mijn weg. Dat komt dus wel goed. Vol enthousiasme begin ik aan de dag.

7u55 Ik kom aan bij de klant. Mijn agenda is aangenaam druk vandaag, dus vlieg ik er meteen in! Ik start met het openen van mijn mailbox, waar enkele mails vurig hopen om zo snel mogelijk gelezen te worden. Ik ga er eens door en stel prioriteiten: zijn er dingen die voorgenomen moeten worden? Wat moet er eerst gebeuren?

8u30 Ik doe mijn ronde in de productie en kijk of alles goed verloopt. Om 9u30 staat een eerste overleg met de collega’s op de planning. Deze verlopen doorgaans vlot en gestructureerd, daar hoef ik me dus geen zorgen om te maken. En dat komt goed uit, want dat betekent dat ik snel verder kan met de taken op mijn lijstje. Veel tijd is er niet, want om 10u30 heb ik een overleg met een externe firma gepland.

12u45 De ochtend is voorbij gevlogen. Tijd voor de middagpauze! Altijd een leuk moment om wat bij te praten met mijn toffe collega’s. Ik heb het geluk om hier mensen te mogen aansturen die meer zijn dan gewoon collega’s. Dat is mooi meegenomen.

13u15 Huphup weer aan het werk. Deze namiddag staan er geen vergaderingen op de planning: ideaal dus om nog wat extra taken van mijn lijstje te kunnen schrappen. Maar eerst neem ik de tijd om wat vragen te beantwoorden voor de volgende shift van start gaat. Deze combinatie van mensen helpen en nieuwe dingen bijleren is één van de redenen waarom ik deze job zo graag doe.

15u00 Oké, de 2e shift is begonnen met werken. Nu is het tijd om eens te controleren of alles goed loopt in productie en of de arbeiders alle registratieformuleren wel correct invullen. Soms valt dit tegen en dan zijn ze ook niet altijd even blij als je hen hierop wijst. Part of the job… Dit zijn noodzakelijke stappen omdat je een kwaliteitssysteem moet opbouwen dat niet alleen wordt gedragen door het kwaliteitssteam maar ook door de arbeiders. Na mijn ronde is er nog tijd om kalibraties uit te voeren en te starten met de opleiding voor reinigingsmedewerkers.

16u55 Zoals zo vaak, was de dag weer sneller voorbij dan gedacht. Ik verzamel snel mijn spullen want de opvang van mijn zoon Achiel sluit om 18u. Google Maps geeft geen files aan, ideaal! Een telefoontje met een collega geeft me nog meer goede moed. Ik zet de radio wat luider en rij met een ontspannen gevoel naar huis.

19u00 Eten gemaakt en nog wat gespeeld met Achiel. Nu is het tijd voor mijn invulling van de avond: wat televisie kijken, gaan sporten, … allemaal goed zolang er maar wat afwisseling in zit. Morgen heb ik een nieuwe klant op de planning staan, spannend. De meeting heb ik al voorbereid, maar ik ga er toch nog vlug even door. Nu kan ik met een gerust hart langzaam indommelen in de zetel.

Wil je graag ons team komen versterken?

Stuur ons je CV en motivatiebrief, we contacteren je zo snel mogelijk.

WIl je graag ons team komen versterken?