Etiketteren zoals een master

 

De etiketteringswetgeving van levensmiddelen is gedetailleerd, complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst.

Tijdens deze masterclass maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij als een echte 'master' jouw producten correct etiketteren.

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Elke Debou
28 maart 2023
9u - 17u
470€

Kantoren Verolift, Xavier de Cocklaan 44, 9831 Sint-Martens-Latem

KMO-portefeuille thema's
Internationalisering

Inhoud

Tijdens deze masterclass maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Hiertoe gebruiken we praktische voorbeelden van bestaande etiketten en verpakkingen. Thema's als voedingswaarden en allergenen komen aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het gebruik van de metrologische ℮, het uiten van claims en het gebruik van afbeeldingen en foto's. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij als een echte 'master' jouw producten correct etiketteren.

  • Basis regels - verplichte vermelding op het etiket
  • Het gebruik van afbeeldingen in de etikettering
  • Updates in de horizontale en verticale wetgeving
  • Voedings- en gezondheidsclaims
  • Nutri-Score
  • ℮-normering

 

Doelgroep

Voor iedereen die in aanraking komt en verantwoordelijk is voor het opstellen van productinformatie van levensmiddelen.

 

Trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven en retailers bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.