Etiketteren zoals een master

 

De etiketteringswetgeving van levensmiddelen is gedetailleerd, complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst.

Tijdens deze masterclass maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij als een echte 'master' jouw producten correct etiketteren.

Subscribe for this course
Lesgever: Elke Debou
28 March 2023
9u - 17u
470€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

Tijdens deze masterclass maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Hiertoe gebruiken we praktische voorbeelden van bestaande etiketten en verpakkingen. Thema's als voedingswaarden en allergenen komen aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het gebruik van de metrologische ℮, het uiten van claims en het gebruik van afbeeldingen en foto's. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij als een echte 'master' jouw producten correct etiketteren.

  • Basis regels - verplichte vermelding op het etiket
  • Het gebruik van afbeeldingen in de etikettering
  • Updates in de horizontale en verticale wetgeving
  • Voedings- en gezondheidsclaims
  • Nutri-Score
  • ℮-normering

 

doelgroep

Voor iedereen die in aanraking komt en verantwoordelijk is voor het opstellen van productinformatie van levensmiddelen.

 

trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven en retailers bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815