De wetgeving is heel duidelijk, voor de veiligheid van levensmiddelen moet een autocontrolesysteem gebaseerd zijn op de principes van de HACCP-systematiek. Een correct en functioneel HACCP-plan vereist echter de juiste kennis.
Deze opleiding verheldert de basisprincipes van HACCP. Je ontdekt waar je betrouwbare informatie kan vinden en aan de hand van oefeningen leer je hoe je correct een HACCP-studie uitwerkt.

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Natasja De Troch
16 juni 2022
9u - 15u
390€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

KMO-portefeuille thema's
Beroepsspecifieke Competenties

Inhoud

  • Wat is HACCP & wat zijn de voordelen van deze systematiek?
  • Uitleg van de 7 basisprincipes volgens de Codex Alimentarius & het 12-stappenplan
  • Wat is de rol van de HACCP-coördinator?
  • Demonstratie van de verschillende mogelijkheden m.b.t. risico-inschatting
  • Talrijke praktijkvoorbeelden & oefeningen a.d.h.v. case studies

 

Doelgroep

Alle beginnende leden van het HACCP-team die betrokken zijn bij het opstellen, actualiseren en implementeren van het HACCP-plan (kwaliteitsverantwoordelijken, hygiëneverantwoordelijken, productieverantwoordelijken…)

 

Trainer

Natasja De Troch is al sinds 2009 voedselveiligheidsadviseur. Ze geeft geregeld trainingen over HACCP, voedselveiligheid en allergenen. Ze is Teamleader bij Q-Kids, ondersteuning van kinderdagverblijven en van Hier-eet-men-veilig, ondersteuning en begeleiding van B2C-verkooppunten.