Op veel consumentenverpakkingen zie je het ℮-teken bij het nettogewicht.

Wat betekent dit symbool? Velen denken dat dit een verplichting is en gaan het teken gebruiken op de verpakking zonder te weten wat de voorschriften zijn.

 

Na deze training weet je wanneer en hoe je de ℮ kan gebruiken.

 

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Elke Debou
25 oktober 2022
9u - 12u30
300€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

In deze infosessie overlopen we de wetgeving inzake metrologie en welke controles hierbij komen kijken. We staan even stil bij de etiketteringsvoorschriften van het e-teken en het nominaal gewicht. We bespreken welke afwijkingen wettelijk zijn toegestaan en welke voorwaarden gesteld worden aan meet- en weegapparatuur.

  • vereisten Europese Richtlijn 76/211 en KB 23/12/'99.
  • etiketteringsvoorschriften e-teken en nominaal gewicht.
  • gemiddeld gewicht, TU1-overschrijding, TU2-overschrijding.
  • opzetten controleprogramma en registratiesysteem conform het KB.

 

doelgroep

Medewerkers (kwaliteitsmedewerkers, productmanagers…) die product- en etiketinformatie moeten opstellen en/of verantwoordelijk zijn voor de metrologie (food, feed, non-food bedrijven).

 

trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven en retailers bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815