De etiketteringswetgeving van non-food producten is complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om de regel- en wetgeving correct te interpreteren. 

Tijdens deze opleiding maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees vlak. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij jouw non-food producten correct etiketteren.

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Elke Debou
19 maart 2024
9u - 13u
300

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Inhoud

Tijdens deze opleiding maken we je wegwijs in alle basis wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees vlak voor non-food producten. Hiertoe gebruiken we praktische voorbeelden van bestaande etiketten en verpakkingen en overlopen we de aandachtspunten per productgroep. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij jouw non-food producten correct etiketteren. Deze opleiding biedt louter de etiketteringsvereisten aan, er wordt geen focus gelegd op vermaktbaarheid van bepaalde producten of veiligheidstesten. 

Tijdens deze training komen volgende thema's aan bod:

  • Basis etiketteringsvereisten van textiel, speelgoed, cosmetica, hard- en softlines, detergenten en wasmiddelen, voedingscontactmaterialen, wasmiddelen, biociden, kaarsen, medische hulpmiddelen, gevaarlijke producten en mengsels met de wetgeving die hierop van toepassing zijn
  • Etiketteringsregels per productgroep in een praktische vorm 
  • Hier en daar zit een oefening verweven in de opleidingen met praktische voorbeelden 
  • Meegeven van interessante handvaten

 

Doelgroep

Iedereen die in contact komt met etikettering van non-food producten.

 

Trainer 

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.