HACCP en risicomanagement
De wetgeving is heel duidelijk, voor de veiligheid van levensmiddelen moet een autocontrolesysteem gebaseerd zijn op de principes van de HACCP-systematiek. Een correct en functioneel HACCP-plan vereist echter de juiste kennis.
Inhoud
Deze opleiding verheldert de basisprincipes van HACCP. Je ontdekt waar je betrouwbare informatie kan vinden en aan de hand van oefeningen leer je hoe je correct een HACCP-studie uitwerkt.
Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:
- Wat is HACCP & wat zijn de voordelen van deze systematiek?
- Uitleg van de 7 basisprincipes volgens de Codex Alimentarius & het 12-stappenplan
- Wat is de rol van de HACCP-coördinator?
- Demonstratie van de verschillende mogelijkheden m.b.t. risico-inschatting
- Talrijke praktijkvoorbeelden & oefeningen a.d.h.v. case studies
Doelgroep
Alle beginnende leden van het HACCP-team die betrokken zijn bij het opstellen, actualiseren en implementeren van het HACCP-plan (kwaliteitsverantwoordelijken, hygiëneverantwoordelijken, productieverantwoordelijken…)
Trainer
Natasja De Troch is al sinds 2009 voedselveiligheidsadviseur. Ze geeft geregeld trainingen over HACCP, interne audits, voedselveiligheid en allergenen.
deelnemen aan de opleiding?
Vul onderstaand formulier in.
+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be
Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem
Tongerlostraat 10
2380 Ravels
BTW BE 0830.793.815