Claims
Deze opleiding geeft een volledig inzicht in de Claimsverordening 1924/2006 en de voorwaarden om voedings- en gezondheidsclaims te mogen gebruiken.
Inhoud
Er wordt de mogelijkheid gegeven tot concrete vraagstelling aan de hand van door de deelnemers meegebrachte voorbeelden. Tijdens de opleiding is er een interactieve, praktische aanpak gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen deelnemers en lesgever. De deelnemers worden wegwijs gemaakt in de ‘horizontale’ wetgeving inzake etikettering. In het bijzonder, het toepassen van Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (FIC). Specifieke ‘verticale’ regelgeving (sectorspecifiek) komt in deze OPEN opleiding niet aan bod!
Mee te brengen !!!
Recepten, etiketten, verpakkingen, technische fiches/specificaties,….. of andere actuele vragen/discussies vanuit het bedrijf.
Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:
- Situering (toekomstige) wetgeving – overgangsperiode
- Belang van correcte informatie op etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties
- Verplichte en vrijwillige vermeldingen (claims,….) - duidelijke vergelijking tussen de huidige en toekomstige wetgeving
Doelgroep
Alle personen binnen een onderneming (alle sectoren) die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud van etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties.
Trainer
Elke Debou