Basiskennis microbiologie
Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter.
Inhoud
Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens, en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en processen je kan toepassen in de strijd met deze ‘beestjes’.
Tijdens deze training komen volgende thema’s aan bod:
- groei van micro-organismen in levensmiddelen
- overzicht van de eigenschappen en bronnen van voedselgebonden micro-organismen
- principes van een challenge test & whole genome sequencing
- microbiologische richtwaarden & interpretatie analyseresultaten
- wat doen bij niet conforme resultaten
Doelgroep
Kwaliteitsmedewerkers
Trainer
Peter Heyneman was na zijn ingenieursstudie scheikunde en landbouw, verantwoordelijk voor analyselabo bij o.a. Milcobel Group en Ter Beke. Sinds 2022 is hij actief als consultant bij AMNorman in het food-team waar hij voedingsbedrijven bijstaat met zijn kennis over analyses, microbiologie en quality control.
deelnemen aan de opleiding?
Vul onderstaand formulier in.
+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be
Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem
Tongerlostraat 10
2380 Ravels
BTW BE 0830.793.815