Allergenen in een kinderdagverblijf
Steeds meer jonge kinderen lijden aan één of andere vorm van allergie: latex, voeding, dieren, stuifmeel …
In deze workshop focussen we op voedselallergenen.
Inhoud
Als verzorger doe je kennis op om juiste keuzes te maken bij de voedselbereiding voor kinderen met een allergie.
Je leert ook de symptomen van een allergische reactie herkennen. Zo kan je snel en kordaat ingrijpen indien nodig.
Tijdens deze training komen volgende thema’s aan bod:
- wat is een voedselallergie/ -intolerantie
- welke voedselallergenen komen voor
- wat zijn kruisallergieën
- welke allergeneninfo kan je terugvinden op een voedingsetiket en hoe moet je dit interpreteren.
- allergeenvrije voeding
- maatregelen om kruisbesmetting tegengaan
- allergenenbeleid en aandachtspunten tijdens een FAVV-inspectie
Trainer
Natasja De Troch is al sinds 2009 voedselveiligheidsadviseur. Ze geeft geregeld trainingen over HACCP, voedselveiligheid en allergenen. Ze is Teamleader bij Q-Kids, ondersteuning van kinderdagverblijven en van Hier-eet-men-veilig, ondersteuning en begeleiding van B2C-verkooppunten.
deelnemen aan de opleiding?
Vul onderstaand formulier in.
+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be
Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem
Tongerlostraat 10
2380 Ravels
BTW BE 0830.793.815