Start-ups zijn de aanjagers van de voedselinnovatie en vaak zijn het nieuwe veelbelovende start-ups die met de echte innovaties komen. De Normanisten begeleiden ook start-ups met het nodige enthousiasme. Vandaag het verhaal van Xavies' Granola. Eén van de start-ups die we sinds 2017 ondersteunen.

 

Granovie

 

Het verhaal van Xavie

Xavie Battel is de gedreven dame achter die lekker granola. Momenteel nog vanuit haar garage, maar binnenkort in een gloednieuwe productieruimte.

Xavie: 'Ik ben industrieel ingenieur voeding van opleiding. Gezonde voeding is altijd een passie geweest. in de winter eet ik geregeld havermoutpap als ontbijt en ik was al een tijdje op zoek naar een zomervariant daarvan. Zo ben ik in de zomer van 2014 op het idee gekomen om zelf granola te maken.
Blijkbaar sloeg mijn zelfgemaakte granola aan, want tegen  2016 was de vraag zo groot dat ik er mijn beroep van heb gemaakt. Ik werk nu als zelfstandige en leid een team van vijf mensen. Mijn garage wordt stilaan te klein, dus we zijn ondertussen een groter pand in Koekelare aan het bouwen, waar we volgende maand onze intrek nemen. De droom gaat verder.'

Xavie Battel

 

Xavie verdeelt haar granola's via haar WEBSHOP, tal van speciaalzaken en sinds kort ook via Spar onder de merknaam 'Lucie's Granola'. Er zijn ook plannen voor levering aan Delhaize.

Xavie: 'Lucie is de naam van de grootmoeder van mijn man. Alles blijft in de familie.'

 

Samenwerking AMNorman

In 2017 kwam Xavie in contact met AMNorman.

Xavie: ‘Voor ons is het belangrijk dat we als klein bedrijf een gemakkelijk toegankelijke partner hebben die ons begeleid in het opstellen van ons kwaliteitshandboek. Die partner vonden we in AMNorman.
We zijn gestart met het proces in kaart te brengen en alle grondstoffen op te lijsten. Vervolgens werd de risicoanalyse uitgevoerd. De nodige documenten werden opgemaakt zodat ik aan de autocontrole en traceerbaarheidsvereisten voldoe. Nu hebben we een mooie leidraad en zijn we gerust dat ons kwaliteitshandboek in orde is.
Gezien de uitstekende service en de klantgerichtheid heeft AMNorman zich bewezen als ideale partner voor ons!
Binnenkort doen we beroep op AMNorman voor de volgende stap: certificatie naar IFS Global Markets.'

Wil je ook ondersteuning bij jouw succesverhaal? Wellicht kunnen onze Normanisten helpen, contacteer ons!

Bedankt voor de fijne samenwerking Xavie!

Hoe kunnen
we jou helpen?

AM Norman