Bezorgen allergenen je kopzorgen? Je leert alles over allergenen en intoleranties, kruisbesmetting en technische fiches. Klaar voor een FAVV controle dus!

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Lieselot Heyse
19 Februari 2025
09:30 - 16:00
Gratis deelname (PC 302)

Ibis Antwerpen Centrum, Meistraat 39, 2000, Antwerpen

Wachtlijst voor: Opleiding: De principes van de allergenenwetgeving | Horeca Forma

Inhoud

De allergenenwetgeving (sinds 2014) bepaalt dat de allergeneninformatie op onverpakte producten schriftelijk of mondeling aan de consument moet worden meegedeeld.  Dat geldt dus ook voor de horeca. Tijdens deze cursus benaderen we de allergenenwetgeving op een praktische manier zodat je de gasten én de FAVV-controleur beter te woord kan staan. Na deze opleiding weet je wat je moet doen om met je restaurant, cateringbedrijf, brasserie, ... de allergenenwet te respecteren.

 

Doelstelling

  • Het verschil tussen een allergie en intolerantie 
  • Aandachtspunten bij het informeren van je gasten
  • Allergenen opzoeken op etiketten en technische fiches
  • Kruisbesmetting en hoe te voorkomen
  • Omgaan met aansprakelijkheid
  • Beter voorbereid op een FAVV-controle

 

Trainer

Lieselot Heyse