NL|EN
HACCP in een kinderdagverblijf

Kinderen zijn een kwetsbare groep in onze samenleving, de normen naar hygiëne in de kinderopvang dienen bijzonder strikt te worden nageleefd.
Door preventief de juiste hygiënemaatregelen op te volgen, kan besmetting bij de bereiding van maaltijden en specifieke babyvoeding worden tegengegaan. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan het veilig bereiden of verhandelen van voeding. Ook het schoonmaken en ontsmetten in de kinderopvang komen aan bod.
De cursist is zich na de opleiding beter bewust van de gevaren gekoppeld aan de bereiding van voeding. Alle mogelijke preventieve maatregelen worden genomen om een besmetting te voorkomen. Proactief kan men verbeteringen doorvoeren en is men tegelijkertijd goed voorbereid op een inspectie door het FAVV.

Programma

  • Veilig bereiden en verhandelen van voeding
  • HACCP & autocontrole
  • Eisen door het FAVV
  • Uitgroei van bacteriën
  • Gekoelde opslag
  • Bereiding en bediening van maaltijden
  • Allergenen
  • Veilig bereiden van flesvoeding & fruitpap
  • Afwas & afval
  • Reinigen en desinfecteren
  • Ongediertebestrijding
  • Meldingsplicht
  • Traceerbaarheid


Doelgroep: keukenpersoneel, verantwoordelijken kinderdagverblijf

 

 

LesgeverNatasja De Troch, Qkids consultant AMNorman
DatumDonderdag, 20 juni 2019
Aanvang9h
Einde12h
AdresKantoren AMNorman
Kortrijksesteenweg 1121 2de verdieping, 9051 Sint-Denijs-Westrem
OrganisatorAMNorman
Prijs139,00 euro
Schrijf u in

Formulier

Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
de algemene voorwaarden
P190526-12315-1
20.06.2019: 9h-12h (HACCP in een kinderdagverblijf - € 139,00 excl. BTW)