Salmonella beheersing
Deze opleiding spitst zich toe op hoe je Salmonella als omgevingspathogeen in jouw bedrijf kan vermijden. Je krijgt inzichten in het opstellen van preventieve maatregelen om microbiologische contaminatie te voorkomen. Je leert hoe je een monitoringsplan kan maken en toepassen.
Inhoud
Ben je al vertrouwd met Salmonella? Deze opleiding spitst zich vooral toe op de aanpak en praktische benadering van het vermijden van Salmonella als omgevingspathogeen in jouw bedrijf. Hoe bied je daarbij als bedrijf een antwoord op de aanvullende module GM4 “beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie".
Welke pathogenen zijn relevant als omgevingspathogeen. Hoe creëer je betrokkenheid van het management. Wat is het verschil tussen passanten en persistente huisstammen. Hoe zet je als bedrijf een praktisch systeem op om de aanwezigheid van Salmonella als huisstam te vermijden in jouw productieomgeving. Via welke weg komt Salmonella binnen in jouw bedrijf. Welke preventieve maatregelen via goede hygiëne- en productiepraktijken kan je als bedrijf nemen om microbiologische contaminatie van je productieomgeving te voorkomen? Waar moeten we ons op focussen binnen onze infrastructuur, technisch onderhoud, reiniging en ontsmetting. Tot slot kijken we praktisch hoe we een risico gebaseerd monitoringsplan toepasbaar in jouw bedrijf leren opstellen.
Doelgroep
Alle medewerkers die beschikken over een basiskennis Salmonella en vanuit hun functie betrokken zijn in de uitwerking of toepassing van de preventieve bestrijding en beheersing van de omgevingspathogeen Salmonella: kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, labomedewerkers, leden van het HACCP-team, productieverantwoordelijken, verantwoordelijken technische dienst, reinigingsverantwoordelijken en andere medewerkers die hierbij betrokken zijn.
Trainer
Dirk Obin