Bij gebrek aan wettelijke meldingsdrempels of referentiedosissen voor voedselallergenen, kan de risicoevaluatie van allergenen gebaseerd worden op de ‘Voluntary Incidental Trace Allergen Labeling’ (VITAL® 3.0) referentiedosissen, ontwikkeld door het Allergen Bureau van de Australische voedingsindustrie. Deze werkwijze wordt ook door veel retailers als een verplichting gezien t.o.v. het voedingsbedrijf.

Bij het beheersen van allergenenrisico’s spelen actiegrenzen of drempelwaarden een belangrijke rol. Wanneer is er wel een risico voor de allergische consument en wanneer niet? En moet er een waarschuwing op het etiket geplaatst worden ('may-contain labelling')? 

 

Na afloop van de cursus bent u in staat om allergenenrisico’s goed te berekenen en in te schatten. 

Schrijf je in voor deze opleiding
27 september 2022
9u - 12u30
300€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud 

Op basis van wetenschappelijke informatie heeft Allergen Bureau het vernieuwde VITAL drempelwaardesysteem ontwikkelt. Dit systeem wordt wereldwijd gebruikt.
Tijdens deze cursus wordt aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden ingegaan op een juiste toepassing van het VITAL 3.0 systeem en rekenmodule.

  • Tijdens deze workshop staan we eveneens stil bij de wettelijke voorschriften omtrent kruiscontaminatie. Je krijgt tips en tricks bij de toepassing van de Vital-tool 3.0, zijn praktische werking en de eventuele addertjes onder het gras.
  • Verschil tussen versie 2.0 en versie 3.0 van de tool.
  • Berekeningen met VITAL 3.0.

Tijdens deze workshop leert u zelf berekeningen uitvoeren in VITAL 3.0. Een eigen account aanmaken is noodzakelijk, dit kan via een gratis maandaccount. Je kan dit doen via deze link

 

trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte allergenen-etikettering. Ze staat voedingsbedrijven bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815