Microbiologie

Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter. 

Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens, en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en processen je kan toepassen in de strijd met deze ‘beestjes’. 

We geven een overzicht van de eigenschappen en bronnen van deze voedselgebonden micro-organismen, we leggen uit welke verhittingsmethodes er bestaan en welke impact deze hebben, en we staan stil bij verschillende conserveringsmethodes zoals MAP-verpakking of wijziging van intrinsieke factoren. Je leert laboresultaten correct interpreteren en wat je moet doen met niet-conforme resultaten.

Lesgever: Joyce
21 juni 2021
9u - 17u
470€

KORTRIJKSESTEENWEG 1121/0202 

Deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

+32 (0)9 223 84 89

info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815