Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter. 

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Joyce Buysse
28 april 2022
9u - 17u
470€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

KMO-portefeuille thema's
Beroepsspecifieke Competenties

Inhoud

Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens, en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en processen je kan toepassen in de strijd met deze ‘beestjes’. 

  • groei van micro-organismen in levensmiddelen
  • overzicht van de eigenschappen en bronnen van voedselgebonden micro-organismen
  • verhittingsmethodes en hun impact 
  • conserveringsmethodes zoals MAP-verpakking of wijziging van intrinsieke factoren
  • principes van een challenge test & whole genome sequencing
  • microbiologische richtwaarden & interpretatie analyseresultaten
  • wat doen bij niet conforme resultaten

 

Doelgroep

Kwaliteitsmedewerkers

 

Trainer

Joyce Buysse startte na haar studie Master Biowetenschappen, optie voedingsindustrie als kwaliteitsverantwoordelijke bij Biscuiterie Willems en later bij Meat & More. Sinds september 2014 is Joyce consultant bij AMNorman waar ze voedingsbedrijven en verpakkingsbedrijven ondersteunt met hun kwaliteitsmanagementsysteem en conformiteit. Haar specialisaties en interesses liggen bij microbiologie, interne audit en conformiteit van verpakkingen. Ze geeft geregeld trainingen over deze kennisgebieden.