Etiketteren zoals een master

De etiketteringswetgeving van levensmiddelen is gedetailleerd, complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst.

In deze infosessie maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Hiertoe gebruiken we praktische voorbeelden van bestaande etiketten en verpakkingen. Thema's als voedingswaarden en allergenen komen aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het gebruik van de metrologische e, het uiten van claims en het gebruik van afbeeldingen en foto's. Kortom, na het volgen van deze allesomvattende opleiding kan jij als een echte 'master' jouw producten correct etiketteren.

Inhoud

  • Basis regels - verplichte vermelding op het etiket
  • Het gebruik van afbeeldingen in de etikettering
  • Updates in de horizontale en verticale wetgeving
  • Voedings- en gezondheidsclaims
  • Nutriscore
  • ℮-normering

 

Praktisch

Tijdens deze workshop leert u zelf berekeningen uitvoeren in VITAL 3.0. Een eigen account aanmaken is noodzakelijk. Je kan dit doen via deze link

U ontvangt enkele dagen op voorhand een link via Microsoft Teams voor het volgen van de workshop.

 

Trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.

Lesgever: Elke Debou
25 Februari 2021
9u - 17u
470€

1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

+32 (0)9 223 84 89

info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815