De Europese retailers vinden steeds vaker de weg naar Amerika. Wil je ook exporteren naar de USA? 

Dan is het een hele uitdaging om etiketten aan de geldende Amerikaanse normen en wetgeving te laten voldoen. 

Deze training vergroot het inzicht in de verschillen tussen de Europese en de Amerikaanse wetgeving op het gebied van het etiketteren van levensmiddelen. Je krijgt een praktische leidraad om etiketten te ontwerpen die voldoen aan deze wetgeving en je leert hoe je de Amerikaanse wetgeving op een correctie manier kan consulteren. 

USA labelling

Namiddag 13u - 17u

De Amerikaanse wetgeving op het gebied van levensmiddelenetikettering verschilt nogal van de Europese etiketteringsregels. Wilt u gaan exporteren naar de USA dan is het een hele uitdaging om uw etiketten aan de geldende normen en wetgeving te laten voldoen. 

Deze training vergroot het inzicht in de verschillen tussen de Europese en de Amerikaanse wetgeving op het gebied van het etiketteren van levensmiddelen. De deelnemers krijgen handvaten om etiketten te ontwerpen die voldoen aan deze wetgeving. Daarnaast is het mogelijk om specifieke vragen vooraf te stellen zodat deze tijdens de training behandeld kunnen worden.

Inhoud: Verschillen en overeenkomsten etiketteringswetgeving USA / Europa voor verschillende productgroepen.

Praktijkvoorbeelden: Praktische tips bij productontwikkeling voor de Amerikaanse markt.

Doelgroep: Iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen en exporten van levensmiddelen naar de USA.

Praktijkopdracht: Heeft u specifieke vragen of wilt u uw etiketten laten beoordelen door de trainer, stuur ze dan alvast door via info@labellingadvisors.com

 

FSMA & PCQI

De Food Safety Modernisation Act (FSMA) werd in 2011 door Obama in de USA ingevoerd om de veiligheid van levensmiddelen te garanderen.
Elk bedrijf dat levensmiddelen verkoopt in de USA dient aan de FSMA te voldoen en een Food Safety Plan met Preventive Controls op te stellen. 
Dit alles dient gecoördineert te worden door een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) samen de Qualified Individuals (QI).
In deze infosessie leggen we deze begrippen uit en leggen we de focus op het aanpassen van uw huidig kwaliteitsysteem om te voldoen aan de FSMA vereisten zodat u met glans slaagt bij uw volgende FDA inspectie.

Lesgever: Elke Debou | Pascal Brysse
11 maart 2021
9u - 12u en 13u - 16u
470€

Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

+32 (0)9 223 84 89

info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815