Duurzaamheidsnormen zijn hot topic en komen in alle sectoren aan bod, denk aan BIO & Fairtrade, RSPO (voor palmolie), Rainforest Alliance en MSC & ASC (voor vis). Gedurende deze opleiding worden de diverse duurzaamheidsnormen doorgenomen. Hierbij komt de achtergrond van de norm, de inhoud, wettelijke vereisten en eisen m.b.t. certificatie aan bod.

 

Na het volgen van deze opleiding krijg je inzicht in de verschillende duurzaamheidssystemen, hun toepassingsgebied en de vereisten naar certificatie toe.

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Elke Debou | Edith Castelein
20 september 2022
9u - 15u
390€

AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

  • RSPO voor palmolie
  • BIO
  • Nieuwe BIO wetgeving nr. 2018/848, belangrijkste wijzigingen
  • MSC & ASC voor visserijproducten
  • Rainforest Alliance
  • Fairtrade

 

doelgroep

Kwaliteitsverantwoordelijken of medewerkers, bedrijfsleiders van voedingsbedrijven

 

trainers

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven en retailers bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.

Edith Castelein is na haar master Biowetenschappen, optie voeding aan de slag gegaan als consultant in voedingsbedrijven. Ze ondersteunt meerdere bedrijven met hun kwaliteitsmanagementsysteem en hun certificatie naar BRC, IFS, FSSC en autocontrole. Door haar lange ervaring met het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen kan ze dit op een praktische en pragmatische benaderen.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815