NL|EN

Aantal chocolatiers op vijf jaar tijd verdubbeld

Het aantal Belgische chocolatiers is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat besluit zelfstandigenorganisatie NSZ uit gegevens van de FOD Economie. Eind 2009 was sprake van 259 chocolatiers. Intussen zijn dat er 543. Ondanks de stijging zou niemand gewag maken van een dalende verkoop.

Volgens de organisatie hebben heel wat bakkers zich omgeschoold of gespecialiseerd in chocolade, met als grote voordeel dat het nachtwerk dan wegvalt. Uit een rondvraag bij 41 chocolatiers zou blijken dat chocolade zonder bepaalde allergenen steeds populairder wordt.

Bron : Fod volksgezondheid

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
Algemeen: Begeleiding naar ISO 9001
Algemeen: ISO 14001
Algemeen: Uitvoeren van interne audits
Voedingssector: FAVV eisen en autocontrole
Voedingssector: Food defense, food fraude en business continuity
Voedingssector: HACCP - Food
Voedingssector: Hier eet men veilig
Voedingssector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Voedingssector: Kalibratie
Voedingssector: Kinderdagverblijven (Q-kids)
Voedingssector: Q-IT
Voedingssector: Specs, labels, etiketten, claims
Voedingssector: Voedingsallergenen en allergenenbeheer
Voedingssector: Voedingsverpakkingen
Voedingssector: Voedingswaarde
Dierenvoeding: Etikettering en claims diervoeding
Dierenvoeding: FCA, GMP+, QS
Dierenvoeding: HACCP - Feed
Samenwerking groepen: LabelDoc