NL|EN
HACCP in een kinderdagverblijf



Kinderen zijn een kwetsbare groep in onze samenleving, de normen naar hygiëne in de kinderopvang dienen bijzonder strikt te worden nageleefd.
Door preventief de juiste hygiënemaatregelen op te volgen, kan besmetting bij de bereiding van maaltijden en specifieke babyvoeding worden tegengegaan. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan het veilig bereiden of verhandelen van voeding. Ook het schoonmaken en ontsmetten in de kinderopvang komen aan bod.
De cursist is zich na de opleiding beter bewust van de gevaren gekoppeld aan de bereiding van voeding. Alle mogelijke preventieve maatregelen worden genomen om een besmetting te voorkomen. Proactief kan men verbeteringen doorvoeren en is men tegelijkertijd goed voorbereid op een inspectie door het FAVV.

Programma
Veilig bereiden en verhandelen van voeding
HACCP & autocontrole
Eisen door het FAVV
Uitgroei van bacteriën
Gekoelde opslag
Bereiding en bediening van maaltijden
Allergenen
Veilig bereiden van flesvoeding & fruitpap
Afwas & afval
Reinigen en desinfecteren
Ongediertebestrijding
Meldingsplicht
Traceerbaarheid

Doelgroep: keukenpersoneel, verantwoordelijken kinderdagverblijf

 

LesgeverEmily Platteeuw, Qkids consultant AMNorman
DatumTuesday, 5 March 2019
Aanvang9h
Einde12h
AdresKantoren AMNorman
Kortrijksesteenweg 1121 2de verdieping, 9051 Sint-Denijs-Westrem
OrganisatorAMNorman
Prijs139,00 euro
Schrijf u in

Formulier

Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
general terms and conditions
P190218-74947-3
05.03.2019: 9h-12h (HACCP in een kinderdagverblijf - € 139,00 excl. BTW)