NL|EN

Choco i.p.v. cacaofantasie

Voor we het paasweekend induiken en van die heerlijke chocolade beginnen te smullen nog een weetje over de benaming van chocolade.

Momenteel moeten producten die die door hun aard, uiterlijke kenmerken of samenstelling lijken op producten met beschermde benamingen zoals «melkchocolade»,  «chocolade» of «praline» maar niet aan hun voorwaarden voldoen, een onderscheidende benaming dragen. Het gaat om de benaming «imitatiechocolade» of «cacaofantasie».

In het KB van 3/10/2018 worden de benaming imitatiechocolade en cacaofantasie geschrapt. De producent kan dus een andere benaming gebruiken voor producten die niet voldoen aan de vereisten zoals opgenomen in het KB van 19/03/2004 inzake chocoladeproducten. De benaming «choco» kan nu bijv. ook gebruikt worden.

Er is een overgangsregeling tot en met 30 april 2019 voorzien.

Vragen over de benaming van uw producten? Contacteer eens: info@labellingadvisors.com

Wijziging chocolade-KB

In het KB van 3/10/2018 worden de benaming imitatiechocolade en cacaofantasie geschrapt. De producent kan dus een andere benaming gebruiken voor producten die niet voldoen aan de vereisten zoals opgenomen in het KB van 19/03/2004 inzake chocoladeproducten. De benaming «choco» kan nu bijvoorbeeld ook gebruikt worden.

Er is een overgangsregeling tot en met 30 april 2019 voorzien.

Vragen over de benaming van uw producten? Contacteer eens: info@labellingadvisors.com

Fijn Paasweekend!
 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed