NL|EN

Aantal chocolatiers op vijf jaar tijd verdubbeld

Het aantal Belgische chocolatiers is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat besluit zelfstandigenorganisatie NSZ uit gegevens van de FOD Economie. Eind 2009 was sprake van 259 chocolatiers. Intussen zijn dat er 543. Ondanks de stijging zou niemand gewag maken van een dalende verkoop.

Volgens de organisatie hebben heel wat bakkers zich omgeschoold of gespecialiseerd in chocolade, met als grote voordeel dat het nachtwerk dan wegvalt. Uit een rondvraag bij 41 chocolatiers zou blijken dat chocolade zonder bepaalde allergenen steeds populairder wordt.

Bron : Fod volksgezondheid

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: Internal audits
General: ISO 14001
Food sector: Calibration
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Federal Food Safety Agency requirements and self-audit
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: Have A Safe Meal
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Food sector: Nutritional value
Food sector: Q-IT
Food sector: Specs, labels, labels, claims
Animal feed: Animal feed labelling and claims
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed
Collaboration groups: LabelDoc