NL|EN

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in Elsene

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in de gemeente Elsene.Van 10 tot en met 14 oktober werd in Elsene een aangekondigde controleactie gehouden. 21 controleurs van de Provinciale Controle Eenheid (PCE) Brussel hebben 252 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

Op 27 september werd door de Gemeente Elsene en het FAVV – de voorlichtingscel en de Provinciale Controle-eenheid Brussel - een opleidings- en informatiesessie georganiseerd. Er waren 120 aanwezigen. De regelgeving ivm voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. De Provinciale Controle-Eenheid (PCE) heeft uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven optimaal voor te bereiden. En natuurlijk werd er, zoals altijd, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen. De meeste bedrijven waren dus goed geïnformeerd en voorbereid.

57% van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat.

Er werden 154 restaurants, 5 cafés, 38 gemeenschapskeukens, 38 kleinhandelszaken, 4 bakkers, 4 slagers, 3 viswinkels, 4 supermarkten en 1 traiteur gecontroleerd.
87 waarschuwingen (35%) et 22 processen verbaal (9%) moesten opgesteld worden.

De belangrijkste tekortkomingen situeerden zich op het vlak van de hygiëne van de lokalen, het respect voor de koude en/of warmteketen, het autocontrolesysteem, de traceerbaarheid, de infrastructuur en het hebben van een geldige toelating.

Geen enkel bedrijf moest gesloten worden. 1.350kgs voedingsmiddelen werden in beslag genomen omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid.
Bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot zij in orde zijn met de regels voor de voedselveiligheid.

Bron : FAVV

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: Internal audits
General: ISO 14001
Food sector: Calibration
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Federal Food Safety Agency requirements and self-audit
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: Have A Safe Meal
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Food sector: Nutritional value
Food sector: Q-IT
Food sector: Specs, labels, labels, claims
Animal feed: Animal feed labelling and claims
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed
Collaboration groups: LabelDoc